RSS Feed

Vállalkozásösztönző program fiataloknak

Koczka Máté - 2019. 11. 26. 13:00:03 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Vállalkozásösztönző program fiataloknak

Országszerte 42 középiskola végzősei tanulhatnak vállalkozási ismereteket egy civil kezdeményezésnek köszönhetően. Nemzetközi átlag alatti a magyar fiatalok vállalkozási kedve.

Nemzetközi átlag alatti a magyar fiatalok vállalkozási kedve. A hazai felsőoktatásban résztvevő diákok mindössze 5,1 százaléka kezd vállalkozásba tanulmányai végéig, míg a nemzetközi átlag 11,2 százalék, a GUESS (Global University Entrepreneurial Spirit Students' Survey) kutatása szerint[1].

„A fiatalok többsége jóformán semmit sem tud a vállalkozásról, így érthető, hogy nem mernek belevágni. Ráadásul rengeteg a tévhit és az előítélet, hogy pénz és tapasztalat nélkül nem lehet vállalkozni, vagy hogy Magyarországon nem lehet tisztességesen vállalkozni” – mondta Berger Gábor közgazdász, a Cégalapítás Fiatalon című könyv szerzője, a program gesztora.

A program célja valós képet mutatni a vállalkozásról és ösztönözni a fiatalok vállalkozási hajlandóságát. A részt vevő iskolák mintegy 1000 példányt kaptak ajándékba a Cégalapítás Fiatalon című könyvből, oktatási célokra. A könyv közérthetően mutatja be, hogy melyek egy vállalkozó napi feladatai, hogyan szerezzenek vevőket, vagy épp hogyan vegyenek fel alkalmazottakat. Közben nagy hangsúlyt fektet az olyan emberi értékek átadására, mint a becsület, a kitartás vagy épp a felelősségvállalás.

A kezdeményezésről minden középiskola értesítést kapott, és bárki csatlakozhatott, aki vállalta, hogy a könyvek könyvtári állományba kerülnek és foglalkoznak a témával. Harminc településről 42 középiskola regisztrált a programban. A részt vevő iskolák több mint fele az országos középiskolai rangsor 100 legjobbja között van.[2]

 

###

Bio:

A Berger Könyvelőiroda Kft. egy induló cégekre specializálódott könyvelőiroda Budapesten, mely elsőként vállalt adóbírság-garanciát ügyfelei felé Magyarországon. A könyvelőiroda alapítója Berger Gábor közgazdász, több szakmai könyv szerzője, az MKOE (Magyar Könyvelők Országos Egyesülete), valamint a FIVOSZ (Fiatal Vállalkozások Országos Szövetsége) tagja.


Fotó: moranettv.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ