RSS Feed

Győzött a Puskás Fehérvárott

NS - 2019. 11. 24. 12:31:06 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Győzött a Puskás Fehérvárott

A Fehérvár Puskás Akadémiától elszenvedett veresége után a sereghajtó Kaposvárt legyőző Mezőkövesd állt a labdarúgó NB I élére. A Honvéd a Paks elleni fordításával tartja a lépést a felcsútiakkal, miközben a Debrecen és az Újpest szombati vereségével leszakadt ebből a versenyfutásból. Íme, a szombati mérkőzések edzői értékelései – eltiltások miatt két beugró szakemberrel.

 FEHÉRVÁR–PUSKÁS AKADÉMIA 1–3
Marko Nikolics, a Fehérvár vezetőedzője
– Mit lehet egy ilyen mérkőzés után mondani?
– Azt, hogy a részünkről egy rossz meccs volt. Ha jól számolom, ez volt a százhuszadik tétmeccsem a Vidinél, de talán ez volt a legrosszabb. Ebben az évben van még három bajnokink és egy Magyar Kupa-találkozónk, ezeket meg kell nyerni.
– A gyors gól nyilván meghatározta a folytatást, de mit gondol, miért nyújtottak többen is gyenge teljesítményt a csapatból?
– Nem akarok kifogásokat keresni, azonban nem könnyű úgy felkészülni, hogy csütörtökön edzett először együtt a keret. Igaz, ezt nem lehetne problémának felhozni. Elveszítettük a fókuszt, de akkor, amikor van még hátra majdnem kilencven perc, koncentrálni kellene.
– Az utolsó négy hazai bajnokijából hármat elveszített a csapat...
– Talán korai még a pontokat számolgatni... Tavaly az volt a jellemző, hogy a rangadóink rendben voltak, és a gyengébbnek tartott csapatok ellen hullajtottunk pontokat, most viszont a kötelezők jönnek, a rangadók sikerülnek kevésbé. Nyilván a bajnokság élcsapatai ellen is nyernünk kellene.
Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia edzője
– Ezen a mérkőzésen csak rövid ideig volt kérdés, melyik csapat nyeri meg a párharcot.
– Fontos volt, hogy korán gólt szereztünk, a fehérváriaknak nyitniuk kellett. Jött a második találat, ellenőriztük a középpályát, higgadtan futballoztunk. Kettő nulla után is lehetett látni, a harmadik, a negyedik gólt is meg akarjuk szerezni. Josip Knezevic nagyon jól futballozott, a meglátása újabb gólt eredményezett, és bár sok helyzetet hagytunk ki, jó csapat ellen szereztünk három pontot.
– Mi kellett ahhoz, hogy két hazai vereség után így talpra álljon a Puskás Akadémia?
– A bajnoki szünet segített, mert a felkészülés során kiküszöböltük a hibákat. Sajnos az elveszített két találkozón lyukas volt a védekezésünk, sok egyéni hibát követtünk el, nagy pozitívum, hogy ezen sikerült változtatni.
– Három gólt lőve három pontot szereztek a legutóbbi ezüstérmes otthonában: van valami miatt mégis hiányérzete?
– Kicsit bánt, hogy sok sérültünk van, Varga József, Urblik József és Jan Vlasko is hiányzik, ráadásul fiatal a kispadunk. Hiányzik a tapasztalat, ugyanakkor játékban javultunk – főleg a védekezésünkre gondolok.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ