RSS Feed

A bolgárok örülnek

444.hu - 2019. 11. 23. 12:39:34 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A bolgárok örülnek

Nem úgy tűnik, hogy nagyon kétségbeestek Bulgáriában amiatt, mert a magyar csapattal sorsolták őket össze az Európa-bajnokságot érő Nemzetek Ligája-rájátszásban ma délben. Legalábbis a bolgár szövetségi kapitány, Georgi Dermendzhiev az MTI tudósítása szerint arra figyelmezteti a szurkolókat, hogy „nem szabad eufóriába esnünk és a múlttal foglalkozunk”.

Dermendzhiev szerint tény, hogy van esélyük, amit szeretnének kihasználni. „A magyar labdarúgás folyamatosan fejlődik, jól játszik a válogatottja, de ennél jóval részletesebben meg kell ismernünk. Nem szabad, hogy feleslegesen örömködjünk, nem éghetünk meg Magyarország ellen”.  

Marco Rossi, magyar válogatott szövetségi kapitány a Magyar Labdarúgó Szövetség Twitter-oldalán reagált: „Bulgária ugyan mögöttünk áll a világranglistán, de erős csapatról van szó, amely saját közönsége támogatását élvezve játszhat ellenünk. El kell végeznünk ezt az extra munkát, hogy ott lehessünk a részben budapesti rendezésű Eb-n”. (A magyar válogatott 50., a bolgár 61. jelenleg a világranglistán.)

Az elég kevesen múlt, hogy nem zártkapus a március 26-i bolgár-magyar. Az október 14-i, Anglia elleni meccsüket kétszer is félbe kellett szakítani. Először a 28. percben, mert a szurkolók huhogtak, ha színes bőrű angol játékosnál volt a labda. Másodszor negyedórával később, amikor a nézők egy része náci karlendítést mutatott be. Voltak olyan nézők, akik „no respect” feliratú pólót viseltek, kifigurázva az UEFA sportszerűséget és a rasszizmus elleni küzdelmét népszerűsítő kampányát. A nézőket többször felszólították a rasszista megnyilvánulások befejezésére. Végül folytatódott a meccs.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ