RSS Feed

A világ legnagyobb akció- és kalandfotó pályázata

RLM - 2019. 11. 23. 13:00:06 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A világ legnagyobb akció- és kalandfotó pályázata

Lenyűgöző helyszínen hirdették ki a Red Bull Illume 2019 díjazottjait. A világ legnagyobb akció- és kalandfotó pályázatának győzteseit az olasz Alpokban lévő Plan de Corones (Kronplatz) egyik hegyi állomásán található LUMEN Fotómúzeumban díjazták, ahonnan a fődíjat a francia fotós Ben Thouard vitte el.

A Red Bull Illume 2019 díjátadó eseményének otthont adó, 2275 méteren található alpesi múzeumban, lenyűgöző környezetben várhatták az eredményhirdetést a résztvevők. A fődíjas fotós, a 11 kategóriagyőztes és a 60 döntős képanyagát Zoran Filicic, az eredményhirdetés házigazdája ismertette.
A fődíjat a francia Ben Thouard nyerte el, Ace Buchan szörfösről készített, lélegzetelállító vízalatti fotójával. A Tahitin készült kép rekord mennyiségű szavazatot kapott a szakmai zsűritől, amelyben 50 kiváló fotószerkesztő és digitális szakember kapott helyet.

Az eredményhirdetést követően a résztvevők a múzeum előtti óriáskivetítőkön nézhették meg a döntőbe került fotókat. A kiállított munkák a hegy tetejéről a varázslatos dél-tiroli Bruneck völgyébe kerülnek, ezzel egyidejűleg a kiállítást az egyedi építészeti kialakításáról ismert salzburgi Hangar-7-ben is bemutatják.

A kiállításon a legjobb 60 fotót mutatnak be, köztük a tizenegy kategóriagyőztes munkát és a fődíjas képet. Íme a tizenegy kategória és azok nyertesei: 

Legjobb Instagram fotó by SanDisk: Baptiste Fauchille 
Kreativitás by Skylum: Denis Klero 
Emerging by Red Bull Photography: Jean-Baptiste Liautard 
Energia & Fődíj: Ben Thouard 
Innováció by Sony: Laurence Rossman-Emms 
Életmód: Alexander Wick 
Masterpiece by EyeEm: Lorenz Holder 
Mozgókép: Rupert Walker 
Játszótér: Lorenz Holder 
RAW: Noah Wetzel
Szárnyak: Philip Platzer 

A Red Bull Illume-ról: 
A Red Bull Illume fotópályázata a világ legnagyobb akció- és kalandfotó versenye, amely bemutatja a Föld legkreatívabb és leginkább magával ragadó fotóit, miközben rávilágít a képek mögött álló fotósokat éltető szenvedélyre, életstílusra és kultúrára. A 2019-es Image Quest az ötödik megmérettetés, 2019-ben pedig rekordmennyiségű pályamunka érkezett a világ több ezer fotósától.

Az 50 tagú szakmai zsűri feladata a 60 döntős, a 11 kategóriagyőztes és fődíjas munka kiválasztása volt, amelyet november 20-án az észak-olaszországi Plan de Coronesben található LUMEN Fotómúzeumban hirdettek ki. Az eredményhirdetést követően a finalista fotóanyagok három különböző kontinensre utaznak, hogy a világ nagyvárosaiban és kulturális fellegváraiban mutassák be a példátlan kiállítást.

A 2019-es Image Quest fényképei a redbullillume.com weboldalon elérhetők. Nagyfelbontású verziók, videók és további tartalmak a Red Bull Illume Media Room felületén a Red Bull Content Pool-on találhatók.


Fotó: Laurence Crossman Ems
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ