RSS Feed

Így rendezd be a gardróbot, ha kisbabát vársz

M. A. - 2019. 11. 26. 9:10:04 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Így rendezd be a gardróbot, ha kisbabát vársz

Nagy pocak ide, nagy pocak oda, nem feltétlenül kell egy szekérre való ruhát felhalmoznod a várandósság kilenc hónapja alatt. Olyan kapszulakollekciót érdemes összeállítani, melyben az egyes darabok kevésbé karakteresek, így alkalomtól függően jól variálhatóak.

A most hétvégi Baba Mama Expo egyik szakértő kiállítója Matheidesz Dóra azt javasolja, hogy szépen apránként töltsük fel alapdarabokkal a szekrényt, így gazdaságosan tervezhetjük a kismamagardróbot.

1. Farmer és/vagy leggings

A kismamanadrág megvásárlását a legtöbb várandós nő próbálja az utolsó pillanatig halogatni sokan a pulcsi alatt inkább kigombolják vagy összegumizzák a nadrágot, mintsem megválnának az imádott farmertől. Ez nem jó taktika, hiszen akkor járunk a legjobban, ha a kismamanadrágot már az első olyan alkalommal megvásároljuk, amikor kényelmetlenül érezzük magunkat. „Kismamanadrág és kismamanadrág között óriási különbség van, ezért azt javaslom, hogy vásárlás előtt alaposan térképezze fel mindenki a kínálatot. A kényelem elsődleges, amit úgy lehet a legkönnyebben tesztelni, ha az üzletben többször leülünk és előrehajolunk a nadrágban”– figyelmeztet a szakember.

2. Fehérnemű

A mell általában már a terhesség első trimeszterében növekedésnek indul, fájdalmassá, érzékennyé válik, így a régi melltartók hamar kényelmetlenné válhatnak. Sok kismama nem tudja elviselni magán a merevítős, szivacsos fazonokat, ezért a szakember az elasztikus, varrás nélküli típusokat ajánlja, melyek szinte észrevétlenül simulnak a bőrre.

3.Tunika, ingruha

Egy jó kapszulakollekcióban kiemelt helyen szerepelnek a ruhák, hiszen a kiegészítők variálásával többféle outfitet is kihozhatunk belőlük. „Az egyszínű vagy hosszában csíkos a legjobb választás, mindkettő jól kombinálható, a csíkos ráadásul nyújtja az alakot. A nagymintás ruhákat kevésbé javasoljuk ebben az időszakban, ráadásul túlságosan meghatározó stílusúak alapdarabnak” – mondja Dóra.

4. Télikabát

A variálható ruhadaraboknak hála, ma már léteznek többfunkciós télikabátok, így aki nem szeretné a terhesség után a szekrény mélyre süllyeszteni a kismama télikabátját, az választhat többféle fazonból. „Akik téli hónapokban szülnek, és szeretnék hordozni a babájukat, azoknak egyértelműen a 3in1 típusú kabátokat javasoljuk, hiszen egy vastag télikabátra nagyjából lehetetlen feltenni még egy hordozót is. Azoknak, akik tavaszra vagy nyárra vannak kiírva, a 2in1 fazont ajánlom, hiszen nekik az elől hordozás a baba súlya miatt télre már nem lesz opció” – részletezi a szakember.

Nem kell tehát sok ruhát vásárolni, csak ügyesen kell választani. A megfontolt döntéshez azonban szakértői segítségre is szükség van időnként. Így november 22-24. között érdemes ellátogatni a 2019-as BabaMama Expóra a Budapest Arénába, ahol közel 200 kiállító várja az érdeklődőket.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ