RSS Feed

Turizmus: Dél-Európa kontra Skandinávia

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2019. 11. 18. 17:48:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Turizmus: Dél-Európa kontra Skandinávia

Az idegenforgalmi nagyhatalomnak számító Spanyol Királyságba, 2019-ben mintegy 83 millió külföldi vendéget várnak. A Föld legnépesebb államából, Kínából - így ez előjelzések - bő 650 ezer turistát regisztrálnak majd.

Idén is több tíz millió EU polgár vakációzik a VI. Fülöp birodalmában (Reino de España). Noha sokan azt gondolnák, hogy a világjáró németektől hangos Madrid, Barcelona és a Baleárok, valójában a Brexitre készülő monarchiából regisztrálják a legtöbb vendéget. Már évek óta tartósan 18 millió felett van a Spanyolországba látogató britek kvótája. Így II. Erzsébet királynő alattvalói aranyérmesek VI. Fülöp – 505 ezer négyzetkilométeres – dél-európai államának beutaztató turizmusában. A dobogón az előkelő második hely a németeké, akik főleg a Kanári-szigeteket és a Baleárokat imádják. Az NSZK-ból tavaly bő 11 millióan üdültek a spanyol monarchiában: Franciaországból pár száz ezerrel kevesebben érkeztek a szomszédokhoz.

A toplista negyedik helyzeettje Skandinávia. A földrajzi távolság ellenére kedvelik az észak-európai vakációzok – a számukra jutányos – napsütötte tájakat. Az olaszok és a hollandok 2019-ben szintén főszereplői maradnak az ibériai idegenforgalomnak. Az USA-ból idén várhatóan mintegy 3 millió turista érkezik repülővel, hajóval Spanyolországba. A tízes toplistán ott vannak a belgák és a portugálok is, ám az oroszok egyelőre csak óvatosan ismerkednek az EU tagállamokkal. Tavaly a Föld legnagyobb területű birodalmából 1,2 millión nyaraltak a régióban, míg a Kínai Népköztársaságból félennyien.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ