RSS Feed

Külhoni kedvencek

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2019. 11. 18. 17:45:49 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Külhoni kedvencek

A cseheknél a belföldi gyártású Skoda a kedvenc, s a finnek is rajonganak - főleg - az Octaviáért. Dániában viszont a Peugeot 208-as vezette tavaly az eladási listákat és jól fogynak a Nissan Qashquai-ok és a VW Polo-k is.

S milyen márkákat kedvelnek az emberek Dél-Európában? Nos Görögországban csak a 20 ezer euró alatti kiskocsik piaca élénk. A Toyota Yaris, a Nissan Micra és a Fiat Panda a sztár. VI. Fülöp király napsütötte államában a (hajdan a Fiattal, ma a Volkswagennel rokon) Seat vezeti az eladási listákat. A spanyol vevők fele-fele döntött a múlt évben benzines, illetve dízel modell mellett. Az elektromos autók piaca idén sem jelentős. A legkelendőbb típus hagyományosan a beföldön gyártott Seat Ibiza és a Leon. Az Opel Corsa bronz érmes volt, s 2018-ban is jól fogytak az alsóbb árszegmens típusai.

Franciaországban a {121 éves} Renault a bajnok: különösen a Cliot szeretik a hazafiak. II. Erzsébet birodalmában a Ford Fiesta/Focus a legnépszerűbb, s havi 6-7 ezer jobbkormányos Volkswagen Golf is vevőre talált 2018-ban. Nyugati szomszédainknál - akárcsak az NSZK-ban - hagyományosan a Golf/Polo páros a legkeresettebb új autó. Ám egyelőre várakozni kell a wolfsburgi kedvenc következő nemzedékére. A 2019-re tervezett mintegy 80 ezer, nyolcadik generációs Volkswagen Golfból, jó ha 10 ezret összeszerelnek még az idén, s azok zöme is fapados modell lesz – kongatja a vészharangot a német szaksajtó.
Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ