RSS Feed

A Jóisten kegyeltje

Regös Gábor - 2019. 11. 21. 8:00:37 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 A Jóisten kegyeltje

Új és megkérdőjelezhetetlen miniszteri biztosa van a lovassportnak Dallos Gyula (69) személyében.69 évéből Dallos Úr, aki sikeres díjlovas versenyző, egyetemi oktató, és természetesen lovasedző is majd 60 évet ló közelben töltött. „Az alkotó ember egyedül jár, és nyomot hagy az életben, megmutatva tudását, és a tetteiért vállalja a felelősséget.”

 Különleges ember, akit volt szerencsém látni sokat edzeni, lovagolni és versenyezni is. Mind a két híres lovát is láttam testközelből, mind Bordalt és és a leghíresebb világkupa győzelmeket szállító Aktiont is. Hihetetlen sportkarrier van Dallos mögött, meg sem próbálom felsorolni a sikereit, de azt hiszem díjlovaglásban egyedül ő lett a magyarok közül Európa-bajnoki bronzérmes még 1993-ban. Viszont az olimpiák valahogy kifogtak rajta. Szerintem a világon Ő az egyedüli..aki legalább öt olimpia közelében járt, de a sors legkülönbözőbb szeszélye miatt soha nem indulhatott el. Végtelen széles ennek a tárháza, hol politikai okokból nem indulhatott(Los Angeles 1984), hol Aktion nevű világsztár lova a verseny előtti napokban elkapott egy fura virusfertőzést, hol kizárták a sántasági vizsgálaton… 
Megérne egy hollywoodi filmet ez a történet. Mert Dallos ritka kitartó ember, mindig optimista volt, nyugalmát szinte soha nem vesztette el. Most is nyugodtan és mosolyogva mesélte ezeket az embert próbáló történeteket. “„Az elkötelezettségem, a hitem, a lovaglás és a sport iráni szeretetem nem engedte, hogy durcáskodva abbahagyjam, és hátat fordítsak a sportnak, lovaskultúrának, amelyet, amíg az egészségem engedi, továbbra is legjobb tudásom szerint szeretnék szolgálni. Sokan kérdezik, hogyan van az, hogy én végig mosolygós, optimista ember tudtam maradni. Mindig azt válaszolom: miért ne lennék az. 
A Jóisten kegyeltje, a világ legboldogabb embere vagyok, mert a Kárpát-medencébe születhettem, a világ negyedik legnehezebb és leglogikusabb nyelvét beszélhetem anyanyelvemként, a Szent István-i keresztény hit szerint élek, és a szerető világ és a családom – amely támogatása nélkül nem jutottam volna el oda, ahol vagyok – ölelésében teszem azt, ami nekem a legnagyobb boldogság: a sporttal foglalkozhatok. Teljes az életem.”

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ