RSS Feed

Kállai kettős

Regös István - 2019. 11. 17. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Kállai kettős

Mindenki hallotta már ezt a megközelítést: Vitray egy élő legenda. Egy frászt legenda! Vitray rendkívül tehetséges, szeretnivaló ember. Neki is két keze és két lába van, ugyanúgy örül és ugyanolyan szomorú, mint mi és bizonyára egész életében utálta, ha úgy kezelték, mint egy kiállítási tárgyat. Mindezt megerősítheti, ha felidézzük az utóbbi napok történéseit, amikor sokan találgatták, miért válhatott el Kállai Bori és Vitray Tamás.

Mindenki úgy találgatott, mintha valamilyen köze lenne hozzájuk. Pedig, tisztelt olvasóim, tessék nekem elhinni, senkinek semmi köze a történtekhez, amelyek egyedül rájuk tartoznak! Ráadásul Vitray Tamás hosszú és rendkívül sikeres pályafutása idején is ódzkodott attól, hogy bárki, bármilyen médiumban vájkáljon a magánéletében.


Akinek nem inge…

Sokszor elhatároztam, hogy tartózkodni fogok attól, hogy mások magánéletéről írjak. Ezért is okozhatok rendkívüli csalódást olvasóimnak azzal, hogy kijelentem, ezzel be is fejezem a Kállai Boriról és Vitray Tamásról szóló írásomat. Viszont nem először írok már a kötelező tapintatról, az újságírói etikáról, magyarul, a tisztességről. A bulvár szinte szétcincálja a nyilvánosság elé tolakodó álhírességeket, de nem kíméli a valódi hírességeket sem, főleg akkor, ha azok nem kívánják titkolni magánéletüket. Ne higgyenek Gábor Zsazsának, aki egyszer kijelentette, teljesen mindegy, mit írnak rólam, az a fontos, hogy írjanak! Kedves Zsazsa! Itt üzenem az örök vadászmezők központi színházába és mozi termébe, egyáltalán nem mindegy, hogy valakinek a saját, csak rá tartozó magánéletét kiteregetik-e vagy sem. 


Zsazsa, az örökös primadonna

Így hát Zsazsa után, szabad fordításban azt mondom, a magánélet az magánélet, a munka pedig munka. A németek szerint a pálinka pálinka, a munka munka. Mindez azt jelenti, hogy a dolgokat ketté kell választani a csak rám és a csak másokra tartozó eseményekre. Az újságírók mit sem tudnak például egy válásról, annak igazi okairól. Sőt, olykor szenzációként tálalják az eltorzított valóságot, csakhogy a sztori sztorinak nézzen ki. Sértő szavak röpködnek és a szépet is képesek elcsúfítani. Amikor valakit nem elbocsátanak, vagy valaki nem közös megegyezéssel távozik munkahelyéről, ilyenkor rendszerint azt mondják, XY-t kirúgták. Vagy X elvált Y-tól. Ez már azt jelenti, hogy arról tájékoztatják a közönséget, mintha a válást kizárólag az egyik fél erőltette volna. Pedig lehet, hogy egyszerűen csak megállapodtak és így a helyes szöveg ez lett volna: X és Y elvált egymástól. Sorolhatnék sok olyan, magánéletet sértő újságcikket, amelyek minden bizonnyal továbbra is megjelennek majd, hiszen a lapot el kell adni, a show-nak tehát folytatódnia kell. Ezért most is fenntartom, hogy az a médium - a Mixonline.hu vagy a MIX Magazin -, ahol publikálok, továbbra is tiszteletben kell, hogy tartsa mások magánéletét. Mindez elsősorban rám vonatkozik, aki ezeket az intelmeket írja, hiszen ugyanannyiba kerül tisztelni egymást, mint sértegetni. 

Utóirat: Nem hivatalos statisztika szerint Magyarországon száz házasságkötésre körülbelül hetven válás jut. 


Fotó: Varga Gábor
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ