RSS Feed

Népszerű francia import típusok

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2019. 11. 09. 17:30:31 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Népszerű francia import típusok

Belgiumtól Horvátországig sok helyütt imádják a polgárok a megfizethető, praktikus, francia kocsikat. Melyek is ezek? A PSA tömöríti a Peugeot, a Citroën/DS és az Opel típusokat. A Renault-csoporthoz pedig a névadó, cégen kívül a többek közt a Dacia tartozik.

Ha mi magyarok - 230 esztendővel a francia forradalom után - legszívesebben Suzukival gurulunk, akkor nincs azon mit csodálkoznunk, hogy a más népek is a hazai márkákat részesítik előnyben. Franciaországban a Peugeot-, illetve a Renault-csoporthoz tartozó típusok a kedvencek. Belgiumtól Horvátországig sok helyütt imádják a polgárok a megfizethető, praktikus, francia kocsikat. Melyek is ezek? A PSA tömöríti a Peugeot, a Citroën/DS és az Opel típusokat. A Renault-csoporthoz pedig a névadó, 121 esztendeje alapított cégen kívül a Dacia és az Alpine termelése köthető. 

Akárcsak a szomszédos Belga Királyságban, Franciaországban is a fenti modellek a legkelendőbbek. 2018-ban az Opelek iránt nőtt meg leginkább (+ 165 %) a kereslet, hiszen a legendás konszern az amerikai GM-től francia irányítás alá került a közelmúltban. Az egy és negyedmillió darab belföldinek minősülő verdán túl, tavaly 927 ezer importjárművet is értékesítettek Emmanuel Macron birodalmában. Míg a 2013-ban az újonnan üzembe helyezett autók kétharmada dízel volt, a múlt évben ezek részaránya 39 százalékra apadt. A benzines típusok 2020 küszöbén is hódítanak, ám a környezetvédők legnagyobb bánatára elektromos modell – egyelőre – nem szerepel a francia szalonok 50-es toplistáján.  


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ