RSS Feed

Koncz: Így volt szép

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2019. 11. 08. 8:29:02 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Koncz: Így volt szép

Már Berlinben is megvásárolható – 24 €uróért – Koncz Zsuzsa legfrissebb dupla-albuma. Akárcsak a magyar énekesnő Így volt szép című aktuális CD-jére, más honi művészek lemezeire szintén lecsaphat az érdeklődő Robotka József zenei menedzsernél, aki Tolcsvay László következő Spree-parti koncertjét is organizálja.

„Mert az élet megtanít mindenkit arra 
Hogy sosem tudjuk meg, mire való 
De vígasztal, ha azt képzeled róla 
Hogy így volt szép, így volt jó...”

Fél évszázada annak, hogy miként Koncz Zsuzsa az NSZK-ban, majd az NDK-ban dalolt, a magyar Tolcsvay Trió is nagy sikerrel koncertezett (először) a Német Demokratikus Köztársaságban. Az 1969-es fellépés helyszíne a berlini Kino Babylon volt. Tolcsvay László az emlékezetes fesztiválszereplés óta sem lett hűtlen Közép-Európa legizgalmasabb, immáron 3,7 millió lakosú városához! Ahol harminc esztendeje omlott le a Spree-metropoliszt (1961 és 1989 között) kettészelő fal. 

„Ez a dupla jubileum az apropója annak, hogy a Magyar mise tavalyi ősbemutatóját követően, 2019 végén visszatér Berlinbe a népszerű budapesti előadóművész. Laci következő élő koncertjének helyszíne – november 9-én, a történelmi falomlás napján, 19:00 órától – az Alte Feuerwache Friedrichshain. Címe: Marchlewski Str. 6, 10243 Berlin. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!” - nyilatkozta e napokban a Tolcsvay program főszervezője, Robotka úr a Mix Magazin berlini tudósítójának.


Fotó: zene.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ