RSS Feed

Németország: Koncz és Tolcsvay

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2019. 11. 06. 11:50:52 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Németország: Koncz és Tolcsvay

Már Berlinben is megvásárolható – 24 €uróért – Koncz Zsuzsa legfrissebb albuma. Akárcsak a magyar énekesnő Így volt szép című aktuális CD-jére, más honi művészek lemezeire szintén lecsaphat az érdeklődő Robotka József zenei menedzsernél, aki Tolcsvay László következő Spree-parti koncertjét is organizálja.

Félévszázada annak, hogy miként Koncz Zsuzsa az NSZK-ban, majd az NDK-ban dalolt, a magyar Tolcsvay Trió is nagy sikerrel koncertezett (először) a Német Demokratikus Köztársaságban. Az 1969-es fellépés helyszíne a berlini Kino Babylon volt. Tolcsvay László az emlékezetes fesztiválszereplés óta sem lett hűtlen Közép-Európa legizgalmasabb, immáron 3,7 millió lakosú városához! Ahol harminc esztendeje omlott le a Spree-metropoliszt (1961 és 1989 között) kettészelő fal.

„Ez a dupla jubileum az apropója annak, hogy a Magyar mise tavalyi ősbemutatóját követően, 2019 végén visszatér Berlinbe a népszerű budapesti előadóművész. Laci következő élő koncertjének helyszíne – november 9-én, a történelmi falomlás napján, 19:00 órától – az Alte Feuerwache Friedrichshain. Címe: Marchlewski Str. 6, 10243 Berlin. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!” - nyilatkozta e napokban a Tolcsvay program főszervezője, Robotka úr a Mix Magazin berlini tudósítójának.


Fotó: hirös.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ