RSS Feed

Babos és a csönd

Regös Gábor - 2019. 11. 07. 8:00:35 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Babos és a csönd

Fura, szinte hallom akkora a csönd Babos Tímea körül. Nem nagyon értem a dolgot. Ekkora világsiker a magyar teniszben még soha nem volt. Párosban zsinórban harmadszor lett páros világbajnok Kínában a hétvégén! Ez ebben az elképesztő mennyiségű versenyzővel rendelkező tenisz világban szinte hihetetlen.

Megnéztem a hivatalos ATP honlapján, több, mint 7 millió dollárt teniszezett össze. Szinte hihetetlen! De az is az, hogy milyen szerénységgel, alázattal dolgozik Babos a sikerért. Sehol egy nagyképű nyilatkozat, sehol nem hallani, hogy kioktatott volna valakit, vagy lealázott, leszólt volna másik játékost. Nem veri a mellét, pedig speciel Ő már nyugodtan tehetné. Egyetlen egy amerikai teniszezőnő tudta csak ezt utána csinálni, hogy zsinórban háromszor világbajnok legyen, de az sem ma volt. Babos megérdemelné, hogy vörös szőnyeggel várják, és egy ország ünnepelje, mert újra feltette Magyarországot a nemzetközi teniszvilág palettájára. 
Szoktam figyelni, hogy igyekszik a pályán, és mennyire szereti az aktuális partnerét a pályán, Mladenovic-csak zseniális párost alkotnak. Szóval csak halkan mondom, ha az “aranylábú” fiúk a századát le tudták volna tenni az asztalra, ez az ország tejben-vajban fürdetné őket. Annyi aranyat kaptak volna érte, amennyit nyomnak, de nekik valahogy eddig nem jött össze. Babos Tímea példája erősíti bennem azt a meggyőződést, hogy nem elég csinálni, akarni is kell, és nem elég akarni, de Váci Mihály után szabadon - Tenni, tenni kell! 

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ