RSS Feed

Szkander-vb: Kőváriné Ivánfi Brigitta világbajnok

pressnvsz.hu - 2019. 11. 01. 9:40:41 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Szkander-vb: Kőváriné Ivánfi Brigitta világbajnok

A világklasszis magyar szkanderos a Romániában zajló szkander és paraszkander vb-n a női masters 70 kilogrammos kategóriában nem talált legyőzőre. Kőváriné Ivánfi Brigitta csütörtökön bal kézzel volt veretlen, pénteken pedig indul a jobbkezes versenyen, sőt a hétvégén a felnőtt kategóriában is asztalhoz áll.

A 2019-es világbajnokságnak Konctanca ad otthont, a világversenyen 54 ország 1210 versenyzője indult.
Kőváriné Ivánfi Brigitta egész nap ellenállhatatlanul küzdött, eljutott egészen a döntőig, ahol a brazil Rose Santost győzte le.
Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség elnöke adta át a súlycsoport érmeit az eredményhirdetésnél, majd így értékelt:
„Brigiről tudjuk, hogy nagy küzdő. Ma ráadásul olyan szériát fogott ki, hogy nem nagyon akadt ellenfele. Fantasztikus dolog, hogy megvan a magyar küldöttség második érme, és az ráadásul arany. Brigi jobb kézzel is indul, sőt láthatjuk majd a felnőtt kategóriában is” – összegzett az elnök.
A konstancai vb-n korábban Verbóczki Luca állhatott dobogóra, miután a juniorok között jobb kézzel a harmadik helyen zárt.
A csütörtöki versenynapon a para szakágban több éremesélyes is volt, de végül négy 4. helyezéssel zártak a magyarok: Budai Miklós, Farkas István, Simon Dániel és Hernyák Imre vb-pontszerzőként végzett.


Fotó: youtube.com
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ