RSS Feed

Dívuskák

Csontos Tibor - 2019. 11. 16. 8:00:03 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Dívuskák

A hangzatosnak tűnő, Dívák karácsonya címmel készülődik koncert az év végi ünnepkörhöz közelítve, melyen Dér Heni, Király Linda, Radics Gigi és Tolvai Reni lép majd dívaszínre. Dívaként híres női előadóművészeket, színésznőket, táncosnőket, énekesnőket szoktunk volt emlegetni, akik befutottak, ünnepeltek,s akik általában már középkorúak. Nos, az említett énekhang négyesfogat tagjai még jócskán innen vannak a középkorúságtól, de hát valamilyen címkét ki kellett találni e koncertüzlethez. Mégsem szerepelhet a plakáton az, hogy a Négy dívuska.

Szóval, itt a könnyű műfaj négy hazai istennője. (Az olasz diva magyarul sztárt, istennőt jelent, a latin divine istenit, lásd Dante Divina Commediáját.)  A nagyváradi Tolvai Reni, a 2010-ben megrendezett Megasztár ötödik szériájának győztese, aki ugyanekkor Az év hangja is lett. A csantavéri Dér Heni, aki már a Megasztár ősbemutatóján is ott volt, de nem számított nyerőnek, majd a Sugarloaf zenekarral jött-ment a popszakmában. 

Az endrefalvai Radics Gigi  a Megasztár hatodik mezőnyét tarolta le 2016-ban, volt Az év énekesnője, az X-Faktor mentora is, tehetségére Májdzsekszon producere, Quincy Jones is felfigyelt,  Gold Voice (Arany Hang) néven saját parfümöt dobott piacra, amely Gigivenchyként is emlegethető lenne. Csak emlékeztetőként: Rihanna parfümjének neve Lázadó virágszál, Lady Gagáé Hírnév, Beyoncé illata a Forróság márkanevet viseli. Gigi parfümjének bázisjegye – így mondják a parfümszakmában – a legtovább érezhető illat, a selymes vanília, némi mósuszos illattal vegyítve, a szív illat jázminos, a fejillat – képzeljék, legalább harminc percig érezhető! – pedig a csillogó mandarin.

A négyesfogatból a legtöbbet talán a New Yorki-i születésű Király Lindáról tud a tisztelt publikum. Tizenhét évesen már dívaközelben lehetett, hiszen játszott A dívák éjszakája című szabadtéri darabban, egy időben amerikai karrierről szóltak a hírek, egyesek már a Grammy-díjat is megelőlegezték neki, itthon a Szerelem utolsó vérig című film presseri főcímzenéjével futott be és ő énekelte a Big Brother főcímdalát is. Az utóbbi időben a bulvársajtó a szakításával és fogyásával foglalkozott.

Nos, ők most az ügyeletes, karácsonyra időzített, ideiglenes dívák, akik persze nagyon készülnek, próba próbát követ, mi több, az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón még az ismert és magyar nyelvhúsból dolgozó rádióriporter ama kérdésére is válaszolniuk kellett: ' Hogyan zajlanak a dalok kiválasztásai?" Megtudtuk, hogy a dalok kiválasztásai egészen jól zajlottak. Miként az is elhangzott, hogy Párizs a divat fővárosa, "onnan jönnek a trendek", és ezek alapján készülnek a dívák színpadi ruhái. Hiszen a dívák jelenségek és ezt a ruháknak is tükrözniük kell. S azzal is jó volt tisztában lenni a koncertbeharangozón, hogy a dívák későn reggeliznek és a hangjuk is későn kel fel. 
Fotó: veol.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ