RSS Feed

Havasi Balázs a Wembley Arénában

mix - 2019. 10. 30. 12:40:52 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Havasi Balázs a Wembley Arénában

Először köszöntötte magyar szó is a világ egyik leghíresebb koncerthelyszínének közönségét: Havasi Balázs első magyarként lépett fel vasárnap a Wembley Arénában. A telt házas koncert a londoni publikumot is elvarázsolta.

 Az idén tizedik születésnapját ünneplő produkcióra eddig világszerte több mint félmillió jegy kelt el; a magyar koncert-show a New York-i Carnegie Halltól a Sydney-i Operaházig mindenhol hatalmas sikert aratott. A HAVASI Symphonic december 7-én és 8-án, három alkalommal is látható és hallható lesz a Papp László Budapest Sportarénában.

2019. október 27-én a HAVASI Symphonic első magyar produkcióként állhatott fel arra a színpadra, amelyen korábban a Queen, a Rolling Stones, a Pink Floyd vagy Madonna is koncertezhetett. A telt házas vasárnapi koncert hatalmas sikert aratott.
A HAVASI Symphonic számára 2019 jubileumi év, hiszen a világ leglátványosabb zongorashow-ja éppen 10 éve indult útjára. Ez idő alatt több mint félmillióan látták és hallották világszerte. Az elmúlt években a magyar produkció meghódította a világ legfontosabb koncerthelyszíneit. A különleges zenei világ a berlini Mercedes-Benz Arena, a New York-i Carnegie Hall vagy a Sydney-i Operaház közönsége után ezúttal a londoni publikumot érintette meg.
„15 éve volt egy álmom. Szerettem volna létrehozni egy nagyszabású kulturális produkciót, ami a saját zeném mellett tradicionális magyar népzenei értékekből is építkezik. Hihetetlen érzés, hogy ez az álom valóra vált, és kimondhattam azt a mondatot, ami minden nemzetközi művész egyik legnagyobb vágya: Jó estét, Wembley!” – fogalmaz Havasi Balázs zongoraművész-zeneszerző.
A monumentális műsor érdekessége az is, hogy a hangzás és az egyedi látványvilág teljes egészében magyar technikára épül, még a külföldi koncerthelyszíneken is. Ezért a Wembley Arénába már napokkal a koncert előtt elindult a Visual Europe Production karavánja: a 300 négyzetméteres színpad megtöltéséhez szükséges 500 köbméternyi felszerelést 6 kamion szállította. A show több mint 160 ember összehangolt munkájának köszönhetően valósulhatott meg, a siker a 20 sofőrön és a 100-nál is több művészen kívül egy 45 fős technikai stáb érdeme is.
Londonban Havasi Balázs mellett színpadra lépett többek között Pál István Szalonna és Bandája, Szirtes Edina Mókus, Szokolay Dongó Balázs és Kiss Endi. A karmester Pejtsik Péter volt.
A HAVASI Symphonic az év végén visszatér a Papp László Budapest Sportarénába, ahol december 7-től három koncerttel ünnepli 10 éves jubileumát.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ