RSS Feed

MNB: újabb bírság a Hársfa Gold Kft.-re

mti - 2019. 09. 20. 18:00:28 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) engedély nélküli széfszolgáltatás miatt újabb, 15 millió forintos bírságot szabott ki a fővárosi Hársfa Gold Szolgáltató Kft.-re, és ismételten eltiltotta a tevékenység végzésétől - közölte pénteken a MNB honlapján.

A közlemény szerint a cég a jegybank korábbi tiltása ellenére továbbra isa bárki számára elérhető üzlethelyiségében ügyfelei rendelkezésére bocsátott tulajdonában lévő széfeket.
    A jelenleg kiszabott bírság összegének megállapításánál figyelembe vették a jo gosulatlan tevékenységgel megszerzett bevételeket, valamint azt a tényt, hogy a cég a jegybank korábbi határozatát figyelmen kívül hagyva, azt megsértve folytatta tevékenységét.
    A jegybank 2016 decemberében közzétett végzésében azonnali hatállyal megtiltotta, hogy a társaság bármely, az MNB engedélyéhez kötött tevékenységet, különösen széfszolgáltatást végezzen. Ezzel egy időben bűncselekmények gyanúja miatt feljelentést is tett az MNB, majd a vizsgálat lezárultával 2017 novemberében 66 millió forint bírságot szabott ki a cégre, és véglegesen eltiltotta az engedély nélkül végzett pénzügyi szolgáltatási tevékenységtől. Utóbbi a határozattal szemben bírósági eljárást kezdeményezett, amit az MNB jogerősen megnyert. Az ítéletet a társaság kezdeményezésére a kúria felülvizsgálja - írta az MNB.


Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ