RSS Feed

Évadot nyit a Modern Art Orchestra

Szegő Hanna - 2019. 09. 12. 17:00:43 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Évadot nyit a Modern Art Orchestra

Szeptember 22-én a BMC-ben tartja évadnyitó koncertjét a Modern Art Orchestra. A kezdetek óta a zenekarban játszó komponisták és hangszerelők big bandre írt munkáit rendszeresen bemutatják szerzői koncerteken és sorra jelennek meg saját lemezeikkel a MAO diszkográfiájában.

A Modern Art Orchestra nem csak zenekar és nem csupán nagyszerű zenészek közössége. Egyben olyan inkubátor is, ahol a tagok mint kiváló zeneszerzők is teret kapnak az önkifejezésre. A kezdetek óta a zenekarban játszó komponisták és hangszerelők big bandre írt munkáit rendszeresen bemutatják szerzői koncerteken és sorra jelennek meg saját lemezeikkel a MAO diszkográfiájában. Évadnyitó műsoruk az ő szerzeményeiknek a gyűjteménye, ezzel engednek bepillantást az évadban megrendezendő koncertjek anyagába. A 2019/2020-as évadban olyan zenészeik műveit tűzzük műsorukra, mint Ávéd János, Bacsó Kristóf, Subicz Gábor, Korb Attila, Cseke Gábor és Fekete-Kovács Kornél.

Az esemény azért is kiemelkedő jelentőségű, mert itt indul útjára a MAO Master Class programja. Az első hazai big band akadémia zeneszerzőknek az Artisjus jóvoltából valósul meg. Az évadban szeptembertől májusig egy-egy olyan zeneszerző művét mutatják be, – első alkalommal Daniel Hofeckert – akitől eddig még nem játszottunk darabot. Az akadémiának nyitott, regisztrációhoz kötött, szabadon látogatható alkalmai is lesznek, ahol betekintést engedünk a háttérben folyó munkafolyamatok különböző fázisaiba – ezeknek szintén a BMC ad majd otthont. Ahogyan az évadnyitó koncertünkre, minden hallgatni vágyót ide is sok szeretettel várnak.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ