RSS Feed

Kamarás Iván hímsoviniszta lesz

Chernel Erika - 2019. 09. 07. 13:00:52 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Kamarás Iván hímsoviniszta lesz

Az évad bemutatói mellett igazi csemegével is várja nézőit a Thália Színház. Novembertől Kamarás Iván formálja meg a hímsoviniszta férfit Robert Dubac A férfiagy – avagy nincs itt valami ellentmondás? című egyszemélyes vígjátékában és decembertől Schell Judit mellett Johnnyt, Terrence McNally Ketten egyedül című New York-i duettjében.

A Thália Színház hatalmas sikerrel futó előadásaiban először Csányi Sándor mutatkozott be, aki 2019 májusában elköszönt a daraboktól, hogy kötöttségek nélkül családjára és saját karrierjére koncentrálhasson. Elérkezettnek érezte az időt, hogy megköszönve a közönség szeretetét, ebben a két kiváló produkcióban másnak adja át a stafétát.

Novembertől Kamarás Iváné lesz a feladat, hogy A férfiagy - avagy nincs itt valami ellentmondás? című egyszemélyes darabban magára öltse Székely Iván, a hímsoviniszta férfi szerepét – felidézze nőkkel kapcsolatos emlékeit, tapasztalatait, és a gondolkodását formáló más hímsoviniszta férfiak bőrébe is belebújva elevenítsen meg a színpadon összesen hat különböző férfitípust. Decembertől pedig a Ketten egyedül című előadásban Schell Judit mellett megformálja Johnnyt, a börtönviselt, sármos szakácsot, akit a darabból készült Krumplirózsa (1991) című nagy sikerű filmben Al Pacino alakított.

Kamarás Iván elárulta, örül, hogy a titok többé már nem titok, hiszen A férfiagy.. szövegkönyvét már hetek óta tanulja. 

A két szerepre Schell Judit kérte fel, akivel a színművészetin osztálytársak voltak, így akkoriban sokat játszottak együtt. 

Nagyon várja az új kihívásokat – szakács szerepet még soha nem játszott, a főzőtudományán állítása szerint van még mit csiszolni, bár ez a Ketten egyedül című darabban nem lesz hangsúlyos. A férfiagyban viszont egyedül áll majd a színpadon, a hat különböző karaktert megformálva…
Arra a kérdésre, hogy Kamarás Iván érti-e a nőket, nevetve csak annyit felelt, hogy persze, szótára is van hozzájuk, amelyet meg is osztott velünk. Íme:
 
igen = nem
nem = igen
nem tudom = igen
nem tudom = nem
csinálj, amit akarsz = ne merj tenni semmit 
nem érdekel = nagyon is érdekel
érdekel, persze = nem érdekel
nincs baj = minden baj
minden baj = semmi komoly nem történt
szomorú vagyok = gyere ide és ölelj meg
ne érj hozzám = gyere ide és szeretgess
rendben = baromira nincs rendben
ne szeress akkor = szeress már
dagadt vagyok = éhes vagyok
fogynom kellene = éhes vagyok
nincs szükségem rád = szükségem van rád
utállak = szeretlek, de seggfej vagy
szeretlek = szeretlek

Iván 2009 óta nem vállalt kőszínházi repertoár-előadást, így tíz év után most a Thália színpadán láthatják ismét a nézők.


Fotó: Puskel zsolt
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ