RSS Feed

Véget ért a Toldi Miklósról szóló játékfilm forgatása Gyulán

mti - 2019. 09. 05. 13:00:26 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Véget ért a Toldi Miklósról szóló játékfilm forgatása Gyulán

Három hónap alatt befejeződött a Toldi című film forgatása az elsőfilmes Baranyai Tamás rendezésében - jelentette be Gyula város alpolgármestere, a film producere sajtótájékoztatón kedden Gyulán.

A gyulai önkormányzat a partiumi Nagyszalonta várossal pályázott, és közösen 80 ezer euró  (25,7 millió forint) támogatást nyertek el. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap forrásából Gyula városa a Toldi-film elkészítését vállalta, míg Nagyszalonta különböző kulturális programokat szervezett annak érdekben, hogy a két település lakossága jobban megismerhesse egymást.
    A Toldi-filmről szólva hozzátette: Arany János elbeszélő költeményének 21. századi feldolgozásában a helyi fiatalok mellett olyan színészek is szerepet vállaltak, mint például Koncz Gábor, Reviczky Gábor (képünkön) és Kovács István, sőt szerepel a filmben - mint cseh vitéz - az erőemelő Fekete László is. 
    A mintegy 13 millió forintos költségvetésből végül egyórás játékfilm készül, amelynek utómunkálatai most zajlanak. A tervek szerint a filmet szeptember 20-án két alkalommal is bemutatják a helyi művelődési házban.

 Baranyai Tamás elsőfilmes rendező szólt arról, hogy bár 21. századi környezetben forgatták le a Toldit, vagyis a szereplők, közöttük rengeteg diák civil ruhában szerepel, ennek ellenére valamennyi fontos epizódot megjelenítik a filmben, vagyis követték a mű eredeti menetét, sőt az eredeti szövegeket narrátor segítségével idézik fel. A Toldi film egyben "gyulai imázsfilm" is, hiszen az események hátterében többek között a Gyulai vár, a Várfürdő, az Erkel-ház is látható - tette hozzá.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ