RSS Feed

DVSC - Váratlan vereség

NS - 2019. 09. 01. 17:34:43 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

DVSC - Váratlan vereség

Optimista hazai szurkolók tippjeit vetítették a kezdés előtt a Nagyerdei Stadionban, a városi televízió által megkérdezett drukkerek sima hazai sikert vártak. Volt is okuk a bizakodásra, hiszen az eddig hibátlan – háromból három meccsét megnyerő – Loki fogadta a pont nélküli kaposváriakat, akik mind a négy mérkőzésüket elveszítették.

 A várost a nyári kánikulában messze elkerülte az eső az elmúlt napokban, így miközben a képsorok peregtek a kivetítőn, a locsolóberendezés felfrissítette a gyepet, hogy aztán Varga Kevin és társai még gyorsabb tempóban eshessenek neki a Rákóczinak.
Ehhez képest tíz perc sem telt el a mérkőzésből, Herczeg András együttese máris hátrányba került.
Hiába a tervezett kezdeti rohamok, az elsöprő lendületű támadások, az újonc szögletet követően megtréfálta a hazai csapatot, így ha a debreceni játékosok tömörülő kaposvári csapatra készültek, innentől még inkább nehéz feladatnak ígérkezett a vendégvédelem feltörése. Ment előre a Loki, a szünetig jó néhány lehetősége volt, de a mezőnyfölény közepette nem feledkezhettek meg az ellenfél veszélyes ellentámadásairól sem, hiszen az újonc hiába védekezett időnként nyolc-kilenc emberrel, néhány ellencsapást lövéssel fejezett be. A forgatókönyv az egész első félidőben ez maradt.
Sőt, a fordulás után is minden maradt a régiben. A Debrecen támadott, a Kaposvár hősiesen védekezett. Hiába érkeztek beadások jobbról, balról, rúghatott a hazai csapat sorra szögletet, szabadrúgást, nem jött a gól. Pedig a játék időnként már kispályás futballra hasonlított, járt a labda lábról lábra, volt olyan támadás, hogy ritkán látható módon az ötös előtti területen – háttal a kapunak – passzolgattak a debreceni játékosok, hogy aztán nagy nehezen megforduljanak a kapu irányába, és lövéssel zárják le az akciót.
Érezhető volt, és ezt alighanem a Rákóczi labdarúgói is jól tudták, ha kapnak egy gólt, az első hazai találatot követheti a többi, ha viszont ők viszik be a végzetes döfést szórványos ellentámadásaik végén, eldől a mérkőzés. Az idő előrehaladtával egyre idegesebbek lettek a házigazdák, szemlátomást bosszantotta őket, hogy náluk gyengébb együttest nem tudnak hazai pályán legyőzni. Ez volt az a mérkőzés, amelyen talán ha másnap reggelig játszanak a csapatok, a DVSC akkor sem rúg gólt. Hiába az eddigi százszázalékos mérleg, a Loki éppen azon a találkozón bukott el, amelyen a legkevésbé sem illett volna. 0–1
Az újonc Kaposvár megszerezte első pontjait, a Rákóczi játékosai szombaton saját bőrükön tapasztalták, harcos védekezéssel és némi szerencsével igenis lehet nyerni az NB I-ben.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ