RSS Feed

Évadnyitó a Csokonai Színházban

Csokonai Színház - 2019. 08. 24. 17:00:24 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Évadnyitó a Csokonai Színházban

Már az évad elején komoly feladatok előtt áll a társulat: szeptemberben elsején indul a Lear csapata a Vidéki Színházak Fesztiváljára, szeptember közepén az öt ország együttműködéséből született Transz/Missziók Fesztiválon képviseli két produkció, a Lear és a Mintapinty Debrecent és Magyarországot.

Gemza Péter, a Csokonai Színház igazgatója a nyári fellépések kapcsán elsőként A padlás sikeréről beszélt. A produkció a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján szerepelt. Kiemelt eseményként említette a Campus Fesztiválon való fellépést, a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon való részvételt, ahol a Légy jó mindhalálig koncertszínházi változatát adta elő a színház társulata, s ahol hosszú évek után először volt operaelőadás (Figaro házassága).  

Az igazgató kiemelte az is, hogy már az évad elején komoly feladatok előtt áll a társulat: szeptemberben elsején indul a Lear csapata a Vidéki Színházak Fesztiváljára, szeptember közepén az öt ország együttműködéséből született Transz/Missziók Fesztiválon képviseli két produkció, a Lear és a Mintapinty Debrecent és Magyarországot. Mindeközben a színház falai között megkezdődik négy produkció (Yerma, A Pál utcai fiúk, Don Quijote, Tosca)  próbafolyamata, a nemzetközi nyitás jegyében külföldi rendezőkkel, tervezőkkel, alkotókkal. Gemza Péter kitért arra is, hogy a Csokonai idén is csatlakozik a Színházak Éjszakájához, lesz a Magyar Dráma Napjára dedikált program, és készülnek a MagdaFesztre is. 

Öt új társulati tagja lett a színháznak: Horváth Julianna, Herczeg Tamás, Gelányi Bence, Lehőcz Zsuzsa és Takács Dániel. Fotó: 7ora7.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ