RSS Feed

Időről időre

Regös Gábor - 2019. 08. 22. 8:15:34 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 Időről időre

Időről időre (2013) c. angol film. Az emberiség egyik legrégibb álma az időutazás, ez a film pont arról szól, hogy van egy család, ahol a férfi tagok időtlen idők óta öröklik ezt a különleges képességet, és ezt pont 21 éves korukban mondja el nekik az apjuk. Így tesz Bill Nighy/Dad is a fiával Domnhall Gleeson/Tim Lakekel.

Persze, Tim rögtön beleveti magát a nőzés eddig sikertelen világába..és miután újra és újra ismétli a helyzeteket egészen sikeres lesz ebben a műfajban.Rachel MacAdams/ Mary lesz végül a befutó, akit Tim el is vesz feleségül.Én annyira nem kedvelem Rachelt , de ebben a filmben kifejezetten szerethető és jó munkát végzett. Gyönyörű az apa fiú kapcsolat. Imádom, hogy össze vissza tudnak ugrálni az időben, és azt is hogy az egyik főszereplő Tim szinte mindig másokon próbál ezzel segíteni. Feltűnik a filmben a jelenkor egyik legsikeresebb női szupersztárja is Margot Robbie/Charlotte, aki persze dögös, édes és bombázó, mint mindig eddig általában a filmjeiben. Egyszerűen annyira szép, hogy elvarázsol engem, akármit is csinál. Vicces látni egy jelenetben, hogy egy ilyen szuper nőt is visszautasít valaki és nagyon érdekes látni a meglepődött tekintetét Charlotte-nak, amiben minden benne van, hogy ezt egyszerűen el sem hiszi, hogy vele ilyen megtörténhet… 
A filmet Richard Curtis rendezte kifejezetten élvezhetően. Szerethető limonádé, jó ebben a filmben “benne lenni”, nem kell tőle kifejezetten nagyon nagy mélységeket várni, de a szokásos hollywoodi filmeknél sokkal érdekesebb gondolatokat fogalmaz meg. Érdekes elképzelni, hogy én mit és hogyan változtatnék az életemen, ha megtehetném, ha csettintésre újra és újra megismételhetném az elbaltázott dolgaimat, az elhibázott döntéseimet újra és újra kijavíthatnám a partnerkapcsolati ballépéseimet, ami igaz szakmai karrieremre is. Talán akkor egészen másképpen alakult volna az életem. Két film is eszembe jutott, ha valaki talán látta őket és szerette, akkor ezt is nézze meg, az egyik: Az időutazó felesége című a másik a fantasztikus Bill Murray és Andie MacDowell főszereplésével készült Idétlen időkig c. mozi. Az adható 10 csillagból 7,2-öt adok rá.
 


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ