RSS Feed

Mit mondott Merkel ?

index - 2019. 08. 20. 18:15:29 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Mit mondott Merkel ?

A páneurópai piknik 30. évfordulója almalmából hétfőn Sopronba látogatott Angela Merkel, aki a köszöntője után munkamegbeszélést folytatott Orbán Viktorral. Az eseményt követő sajtótájékoztatóról több orgánum beszámolójában - köztük a miénkben is - megjelent a német kancellár azon kijelentése, hogy Magyarország jól használja fel az uniós forrásokat.

A megszólalás kisebb turbulenciát eredményezett a hazai nyilvánosságban, miután több felületen elkezdett terjedni egy kiírás, amely szerint hírhamisításról van szó, Merkel nem is mondott ilyet az uniós pénzekről. 
"Egyértelműen arról beszélt Merkel, hogy a magyarországi német ipari befektetések az Európához való gazdasági felzárkózást segítő, munkahely-teremtő és növekedésserkentő határok tekintetében lettek [értelemszerűen Németország részéről] jól befektetve. Tehát, még egyszer: szó sem volt, még csak áttételesen sem az eu-s támogatásokról! Sajnos az egész magyar média abban a formában vette át ezt a passzust, ahogy az az M1-es kormánymédiában elhangzott" - olvasható a posztban, amelyet több olvasó elküldött lapunknak. 

Meghallgattuk az eredeti, német nyelven elhangzó beszédet, amely alapján a Facebookon terjedő leleplezés nem állja ki az igazság próbáját. A kancellár a sajtótájékoztatón szó szerint a következőt mondta: 
A kohéziós alapok, a strukturális alapok azzal a céllal jöttek létre, hogy elősegítsék a konvergenciát az EU-n belül - és ha ránézünk a magyar gazdasági növekedési rátákra, akkor láthatjuk, hogy ezt a pénzt az ország jól fektette be, hogy ez az emberek javát szolgálja - és Németország örül, hogy magyarországi munkahelyeivel részt tud venni ebben a növekedésben.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ