RSS Feed

Botondról

Regös István - 2019. 08. 14. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Botondról

Botond, a kanadai srác legalább akkora hős a szememben, mint az első orosz űrhajós, Gagarin, vagy az első amerikai űrhajós, Glenn, aki megkerülte a Földet. Ők a világűrt fedezték fel és számoltak be mindarról, amit saját szemükkel láttak, Botond, a tizennégy éves kanadai srác pedig fantasztikus lélekjelenléttel, nyitott szívvel és lélekkel megmentette egy magyar kislány életét.

Na, ki meri állítani, hogy nem veszi fel a versenyt a legnagyobb hősökkel?

Botond, a hős

Botond egy ösvényen sétált a szüleivel. Ismerkedett a magyar földdel, hiszen a családja innen származott. Séta közben felfigyelt egy másik családra, ugyanarra sétáltak, amerre ők. A sors azonban kiszámíthatatlan. Ebben az idilli hangulatban, melyben mindenki hallgatta a fák leveleinek susogását, élvezte a virágillatot, egymás kezét fogva elmerült a boldogság pillanataiban, egy lódarázs megcsípte a kislányt. A kislány feljajdult, elfehéredett, reszketni kezdett és lassan lerogyott a földre, légzése elnehezült, hörgő hangot hallatott, szerencsére. Szerencsére azért, mert Botond, a kanadai tizennégy éves srác meghallotta. Mint jeleztem, a sors szeszélyei kiszámíthatatlanok, jó vagy rossz irányba mozdíthatják életünket. Ez esetben jó irányba mozdult minden. Ugyanis a fiú, aki allergiás volt, magánál hordta az úgynevezett allergiaellenes tollát és hihetetlen lélekjelenléttel, szinte repülve szaladt a kislány felé, a combjába döfte a tollat és belepumpálta az allergiás roham elleni szérumot.


Vigyázat, lódarázs!

Mindezt a kislány szülei szinte ledermedve nézték végig. Rémületükből felocsúdva azt látták, hogy a kislányuk megnyugszik, remegése elmúlik, rendeződik a pulzusa és a légzése. A kanadai családot szerintem büszkeség töltötte el attól, milyen gyereket neveltek. Csak úgy megjegyzem, a fiúnál nem volt több allergiaellenes patron, úgyhogy emiatt saját magát is veszélynek tette ki. Körbevették a kisfiút, ölelgették, dicsérgették, aki nem is tudta, mekkora hős volt. Igen, mert ez hősiesség. Saját magát védtelenné tette azért, hogy valaki másnak segítsen. Azután visszaállt a rend, a lányos csapat jobbra indult el, Botondék balra, óriási integetés közepette. Még azt is elfelejtették, hogy felírják egymás címét.

Keresd a jót!

Majd megint jött az internet, a maga közösségi oldalaival, mert ma már szinte minden a világhálón zajlik. A történtekről szinte mindenütt megjelent tudósítás, biztosan szikárabban, mint ahogyan én most felidéztem. A lányos szülők, szinte szégyenkezve kezdték el keresni kislányuk megmentőjét, hátha még Budapesten tartózkodnak. És szerencse fel! Megtalálták a kanadai családot, hogy méltóképpen megköszönhessék lányuk életét. Ennek nyomán újabb valódi, érzelmes emberi találkozásról adhatunk hírt. A fiú azt mondta, egy percig sem gondolt magára, amikor saját, életmentő gyógyszerét a kislány életének megmentésére használta. Nem érti, mondta, mi ebben a különös? Mindenkit megkért, ne fényképezzék, ne filmezzék, mert nem csinált semmi különöset. Hát persze! Tizennégy éves, becsületes, jó család fia. Nemrég az emberi gonoszságról írtam, fájó lélekkel, szomorúan. Arról szólt az írásom, hogy valaki halálra kínozta kutyáját. Sajnáltam, hogy ilyenről kellett írnom, sajnáltam a szerencsétlen állatot, és a legszigorúbb büntetést kívántam a gazdájának. Sajnáltam ezt a lelkileg nyomorék embert, mert a szerencsétlen nem tudta, mit cselekszik. Nagyon örülök annak, hogy akkor nem általánosítottam, nem akartam előre ítéleteket hozni és reméltem, hogy nagyon ritka az olyan szörnyű eset, mint ami a komondorral történt. Most az emberi jóságról szerettem volna abban a hitben megemlékezni, hogy sokan képesek önzetlenül segíteni másoknak. Fotó: Varga Gábor
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ