RSS Feed

Szinetár Dóra - Újratervezés

Regös Gábor - 2019. 08. 12. 15:04:10 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Szinetár Dóra - Újratervezés

Augusztus 10.-én Szentendrén Ferenczy Múzeum udvarán Szinetár Dóra Újratervezés c. lemezbemutató koncertjén jártam. Abban a szerencsében volt részem, hogy 32 évvel ezelőtt is láthattam fellépni, az akkor 10 éves kislányt a Nyomorultak c. musicalben Cozette szerepében. Akkor is imádtam.

 Aztán láttam 6-7 évvel ezelőtt előző férjével Balatonfüreden is énekelni. Meg most Szentendrén és azt kell,hogy mondjam, hogy zongorázni lehet a különbséget. A mostani szereplése “önazonosabb” volt, mint valaha, ezt ő mondta személyesen nekem a koncert után, ahol beszélgettünk pár percet. Dóra sugárzó volt és egészen meglepett az a boldogság, ami körül lengte ezen a gyönyörű nyári éjszakán! 
Az új lemezen minden olyan stílus megtalálható, amit a művésznő szeret! Klezmertől kezdve, Miklós Tibor, Cserháti dalain keresztül, Szakcsi Lakatos Béla Cigánykerék c. musical egy dala, Barbara Streisand, Nyomorultak c. musical Cozette egyik dala. Soha nem felejtem el, hogy milyen ereje volt már akkor is Dórának. Az előadást Shrek musical záró számával fejezte be, és a megérdemelt vastaps után még elénekelt egy Dés László dalt, amit a zeneszerző direkt neki írt. Szóval Dóra meglepett, kiegyensúlyozottabbnak tűnt, érettebbnek és boldogabbnak, mint eddig, ami lejött a színpadról és egy kicsit mi is részesei lehettünk a csodának. Dóra fiatal kora ellenére több, mint 30 éve a pályán van és az egyik legprofibb énekesnő ma Magyarországon. Folyamatosan azon gondolkodtam, hogy tudta magát ennyire megvédeni, hogy ne égjen ki, hogy tudott ennyire vigyázni a hangjára és az arcára, a megjelenésére amiről ma sem tudnám megmondani, hogy 25 vagy talán 35 éves?! Különleges élmény volt a Szentendrei Teátrum szabadtéri színpadán, még az idő is kegyes volt hozzánk, és a lágy szellő körülölelte az elégedett nézőket. Az adható 10 csillagból, 9,2-öt adok rá.

Fotó: Regös Gábor
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ