RSS Feed

Germán bringa birodalom

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2019. 08. 10. 17:39:06 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Germán bringa birodalom

Németországban bő 45 millió autó gurul, s közel 75 millió kerékpár van a polgárok tulajdonában. Egyes városokban több a bringa, mint az ember, míg például Hamburgban a megkérdezettek harmada sohasem pattan nyeregbe.

Noha 2019 nyarán beköszöntött az elektromos roller mánia Európába, a második legnagyobb német metropoliszban nem ezek dominálnak. Hiszen a háztartások mintegy 80 százalékában van legalább egy kerékpár. Az augusztusi kánikula beköszöntével mind több a bicajos az 1,8 millió lakosú Hanza-város utcáin. Sokan nem a saját bringájukat tekerik. Ki lop, ki kölcsönöz. Pár hete tűnt fel például a tapasztalt hamburgi rendőröknek, hogy egy kerékpáros figyelmen kívül hagyta a közlekedési lámpa piros jelzését. A vad, éjszakai száguldozót nem sikerült leinteniük a zsaruknak, ezért üldözőbe vették autójukkal.

Szirénás kocsijukkal a szabálytalankodó elé vágtak, de a férfi futva folytatta (volna) a menekülést. Mielőtt utolérték a kopók eldobott valamit. Amikor bilincs kattant a hevesen ellenkező, 38 éves német állampolgár csuklóján, világossá vált, hogy a nála lévő két féle drogtól próbált szabadulni. Ám a 150 grammnyi kábítószeres zacskóra rábukkantak a zseblámpás közegek. A drótszamár alaposabb átvizsgálásakor az őrszobán kiderült, hogy a kerékpárt pár esztendővel korábban lopták el. Folyt. köv. a bíróságon!

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ