RSS Feed

Mit örökölhet Vajna Timea?

index - 2019. 08. 07. 12:34:23 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Mit örökölhet Vajna Timea?

Egyelőre nem fér hozzá örökségéhez Vajna Tímea, Andy Vajna sztárproducer özvegye, és olyan jogi bonyodalmaknak néz elébe, amelyek végén lehet, hogy nem is fog.

Nem fér hozzá örökségéhez Vajna Tíme, a januárban elhunyt Andy Vajna sztár producer özvegye annak ellenére, hogy férje sok milliárd forintot menekített ki cégbirodalomából még a halála előtt - írja a 24. hu. A hírportál a nyilvánosan elérhető adatok és információk alapján részletesen leírja, honnan remélhet pénzt Vajna Tímea, és milyen buktatókkal kell szembenéznie.


Vajna Tímea elhagyja Magyarországot - ezzel indokolta
A történetből kiderül, hogy vannak cégek, amelyek csak viszik a pénzt és akadnak, amelyek hozhatják, ám az özvegy úgy látja, férje nem készült fel rá, hogy bármikor meghalhat. Ezért nem biztos, hogy akár egy fillérhez is hozzájut. Jelenleg ügyvédek dolgoznak azon, hogy megértsék a Vajna-vállalkozások működését és megegyezzenek az egykori cégtársakkal. Ez több évig is eltarthat, és nem biztos, hogy akkor még lesz pénz a cégekben.

Mindenben egyet kell érteni

Az Andrew G. Vajna Revocable Trust nevű bizalmi vagyonkezelőt az Egyesült Államokban alapították, lényege, hogy a végrendelkező még az életében elkülönít bizonyos vagyontárgyakat, kijelöli az örökösöket, illetve egy végrehajtót, aki majd gondoskodik a javak meghatározott felosztásáról. Ez a két szerep fedheti is egymást.

Vajna Tímea ennek a trustnak a vagyonkezelője (trustee) és örököse (inheritor), Samuel Falconello, Vajna volt üzlettársa pedig ugyancsak a vagyonkezelője. Ez jelentheti azt, hogy Andy Vajna régi üzlettársát bízta meg a lefektetett rendelkezések végrehajtásával, ami fennakadásokhoz is vezethet, ha a vagyonkezelők között konfliktus áll fent, mert az örökség szétosztásához és a papírok aláírásához mindenben egyet kell érteniük. Arra is van lehetőség, hogy bírósági eljárással egyikük kiszorítsa a másikat a vagyonkezelőből. Könnyen lehet, hogy Vajna Tímea ettől tart.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ