RSS Feed

1936 - magyar diadalok

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2019. 08. 05. 19:31:45 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

1936 - magyar diadalok

Addig is, míg 2020-ban a japán fővárosban randevúznak bolygónk atlétái, emlékezzünk arra, hogy horogkeresztes zászlók lengedeztek '36 nyarán a Spreenél. A hitleri Németország, a bajor téli olimpia után pár hónappal a nyári ötkarikás játékoknak is otthont adott. Ez volt az első világverseny - tévé közvetítéssel!

Az egy bronzot hozó, felsőbajorországi téli ötkarikás versenyeknél több diadallal kecsegtetett a röviddel később megrendezett, nyári olimpia Németországban. Mint emlékezetes Csák Ibolya magasugrásban, Csík Ferenc 100 méteres gyorsúszásban, Elek Ilona, Kabos Endre a páston nyert Berlinben. Ez utóbbi atlétánk a kardvívó csapat tagjaként is a dobogó legmagasabb fokásra állhatott 1936-ban. 
Harangi Imre könnyűsúlyú bokszsikeréhez három birkózói arany is társult – Kárpáti Károly, Lőrincz Márton és Zombori Ödön jóvoltából. Férfi vizilabda csapatunk már bő nyolc évtizede is a világ legjobbjának számított! Egyetlen ezüstérmünket Berzsenyi Ralph sportlövőnek köszönhetjük. S további öt bronz még csillogóbbá avatta a jó 200 fős magyar team szereplését a XI. nyári ötkarikás viadalon, Berlinben.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ