RSS Feed

Ázsia: egyre több csillagos modell

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2019. 08. 02. 17:47:03 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Ázsia: egyre több csillagos modell

Argentínától Magyarországig szerte a világban gyártanak Mercedes modelleket. A szakemberek 2019 nyarán két fontos tényezőre hívják fel a figyelmet: egyrészt a Föld legnépesebb államában csupán a lakosság 7-8 százalékának van saját kocsija. Másrészt a csillagos típusok iránt már nagyobb a kereslet, mint az NSZK-ban, avagy az USA-ban.

A 2020-as pekingi autóshow előrejelzései szerint, idén a tavalyi bő 30 milliónál is több új gépjárművet helyeznek üzembe a Kínai Népköztársaságban. Az ázsiai birodalomban a kisebb – például Európában divatos – modelleknél jobban kedvelik a vevők a méretes négykerekűeket. Igaz ez a német Mercedesre is, melynek egyes nyújtott verzióit csak a Föld legnépesebb országában gyártják, illetve értékesítik. 2014-hez képest az elmúlt esztendőkben 20-30 százalékkal nőtt az újonnan piacra dobott csillagos kedvencek mennyisége.

A 2015-ben, Kínában eladott 363 ezer darab Merciből, 60 ezer E-osztálybeli típus volt. „Odahaza”, a jóléti NSZK-ban csupán 36 ezer ilyen elegáns új verdát helyeztek üzembe anno, noha a felső-kategória germán sztárja a diplomaták, a taxisok és a tehetősebb polgárok körében is népszerű. A környezetvédőket persze 2019-ben is aggasztja, hogy Indiától Kínáig és Kelet-Európáig egyre több polgár engedheti meg magának a benzines/dízel négykerekű luxusát, miközben az elektro-/hybrid modellek kereslete szerény.

Fotó: mercedes
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ