RSS Feed

Hőhullám Európában

Mogyorósi Géza - 2019. 08. 08. 8:00:14 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 Hőhullám Európában

Noha öreg autómban nincsen légkondi, nem zavar a hőség! Ablak letekerve, haj lobogna, ha lenne! Nyár van. Közép-Európa legnépesebb metropoliszában is, ahol július legforróbb napján 40,1 Celsius-fokot mértünk. Árnyékban. Ahogy nézem az időjárásjelentéseket lesznek még újabb rekordok Berlin és vidékén!

Miközben Amerika legészakibb tájain tucatnyi erdőtűz tombol augusztus küszöbén, Washington fura ura tagadja, hogy lenne klímaváltozás. Ő tudja. A fegyverkereskedelemben és az észosztásban világbajnok szőke titán brit szövetségese, persze agyasabb, fiatalabb legény. Hajdani újságíró kollégát tisztelhetünk a brit komány friss irányítójában. Boris Johnson volt külügyminiszter, London egykori polgármestere éppen nyári szabiját tölti.

Ha odahaza, a szigetországban lazít, akkor maximum 27 fokban kell izzadnia. A Benelux-államokban és az NSZK-ban akár 35-40 Celsiusra is felrohanhat a hőmérő higanyszála e napokban. A portugál erdőtüzeknek kedvez a szárazság: csekély vígasz, hogy a szomszédos Spanyolországban is „hűvösebb” van, mint például Angela Merkel „északi” birodalmában.

Sőt, Skandináviában is mind gyakrabban mérnek 2019 nyarán 30 fok feletti hőmérsékletet, így sokan megspórolhatják a dél-európai vakációt! Minek Itáliába, Görögországba röppenni, ha már Stockholmtól Helsinkiig „szauna” van a lakásban és a parkokban. Miközben Észak-Afrika krízis sújtotta régióiban – akárcsak Franciországban – gyakorta 40 fokos klíma kínozza az embereket a Balti-államokban kellemes a nyár. Strandolni most akár a Keleti-tengernél, akár a Balatonnál, vagy az Adrián is 22-26 fokos vízben lehet. Élvezzük tehát a vakációt!

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ