RSS Feed

Taliándörögdön folytatódik a roma kulturális roadshow

mti - 2019. 07. 22. 15:34:13 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Taliándörögdön folytatódik a roma kulturális roadshow

A roma és nem roma művészek, illetve közönségeik egymásra találása jegyében zajlik a júniusban kezdődött országos roma kulturális roadshow, amelynek következő állomása Taliándörögd lesz július 27-én - mondta a Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Langerné Victor Katalin közölte: az Úton van a Cziffra Központ elnevezésű rendezvénysorozat több nagyvárosban és fesztiválon kiállításokkal, pódiumbeszélgetésekkel, koncertekkel mutatkozik be a nyáron. 
    A roadshow arra hívja fel a figyelmet, hogy keveset tudunk a roma művészetről, annak értékeiről és különlegességeiről. A kormány szeretné, ha a cigány közösség kultúrája mindenki számára ismertté válna, ezáltal pedig a cigányok is megerősítést kaphatnának a tekintetben, hogy milyen értékes és ősi kultúrájuk van - mondta a helyettes államtitkár.
    Hozzátette, a kiállításokkal igyekeznek megmutatni, hogy létezik roma festészet, színházművészet, fotóművészet és irodalom is.  
    Langerné Victor Katalin kitért arra, a kulturális roadshow következő állomásán, Taliándörögdön július 27-én roma fotóművészek és divattervezők munkáját tekinthetik meg az érdeklődők.


Fotó: baranyavar.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ