RSS Feed

Fegyveresek foglyul ejtettek tíz török tengerészt

mti - 2019. 07. 16. 19:02:10 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Fegyveresek foglyul ejtették Nigéria partjainál egy török felségjelzésű teherhajó legénységének tíz tagját - jelentette kedden az Anadolu török állami hírügynökség.

A beszámoló szerint a hajón összesen 18 török állampolgár volt a támadáskor, amely a török külügyminisztérium közleménye alapján - az Anadolu korábbi közlésével ellentétben - nem hétfő este, hanem még szombat este történt.
    Sefa Paksoy, a járművet üzemeltető Kadioglu nevű hajózási vállalat egyik igazgatója az NTV török hírtelevíziónak elmondta: az eset során senki nem sebesült meg. Közölte: azon vannak, hogy kiszabadítsák a tíz török foglyot. A céghez nem érkezett váltságdíj-követelés - tette hozzá Paksoy.
    Az NTV értesülése szerint a 114 méter hosszú és 17 méter széles teherhajót a ghánai haditengerészet egyik hajója kísérte, és az utóbbi legénysége próbálja meg most felvenni a kapcsolatot a kalózokkal.
    Időközben a török külügyminisztérium közölte, hogy kapcsolatba léptek a nigériai és a ghánai hatóságokkal. A Haberler.com török hírportál előzőleg arról számolt be, hogy Törökország még nem tudott közvetlen kapcsolatba kerülni az emberrablókkal, de Ankara a ghánai hatóságokon keresztül két török túsz szabadon bocsátását már elérte. A török külügyminisztérium se nem erősítette meg, se nem cáfolta ezeket az értesüléseket.
    A török külügyi tárca ugyanakkor ismertette, hogy a teherhajó Kamerun legnagyobb kikötőjéből, Doualából az elefántcsontparti Abidjanba tartott, amikor szombat este a kalózok megtámadták. A minisztérium egyúttal tudatta, hogy a jármű a fedélzeten maradt nyolc török tengerésszel később a ghánai Tema városában kötött ki.
    A Haberler.com hírportálnak a Kadioglu egyik illetékese azt mondta, hogy a kalózok megrongálták a teherhajó kommunikációs és navigációs rendszerét.
    A hajót üzemeltető cég közleményt adott ki az ügyben. A fegyveres incidens a nigériai Brasstól 230 kilométerre délnyugatra történt - írták, hozzátéve, hogy a teherhajó üres volt.
    Numan Paksoy a Kadioglu műveleti igazgatója újságíróknak azt nyilatkozta: a török minisztériumok azon dolgoznak, hogy a foglyok minél hamarabb hazatérhessenek Törökországba. Mindazonáltal jelezte, hogy a Ghánába érkezett nyolc tengerész jól van, de a foglyokkal még nem sikerült kapcsolatot teremteni.


Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ