RSS Feed

A Nilfisk is terjeszkedik

mti - 2019. 07. 16. 8:59:27 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Az elmúlt évek nagyléptékű kapacitás- és létszámbővítése miatt új telephelyen folytatja tevékenységét Nagykanizsán a világszerte ipari felhasználóknak tisztítógépeket gyártó dán Nilfisk legjelentősebb külföldi üzeme.

    Mint azt Kalocsai Norbert, a Nilfisk Production Kft. ügyvezetője az MTI-nek elmondta: a korábbi bérelt telephelyet - ahol az utóbbi két évben párhuzamosan zajlott a termelés az új gyártóhellyel együtt - augusztus végéig kiürítik. A nagykanizsai gyár egész tevékenysége a helyi ipari parkban folyik tovább, ahol 32 ezer négyzetméteres üzemben zajlik a termelés.
    Az elmúlt években történt bővítés eredményeként megháromszorozódott a létszám, így ma már közel 500 ember dolgozik a cég nagykanizsai gyártóüzemében, a szigetszentmiklósi székhelyén működő gyárral együtt összesen csaknem 900 munkavállalót foglalkoztat a dán cégcsoport Magyarországon. Nagykanizsán nemrég másodszor nyerték el az év vállalkozásának járó címet - jelezte az ügyvezető.
    A Nilfisk Production Kft. elődjét 2003-ban alapították szigetszentmiklósi - a valamikori Csepel Művek területén kialakított - székhellyel, valamint a nagykanizsai gyártóbázissal. Az Európában, Ázsiában és az amerikai kontinensen nyolc gyárat üzemeltető cégcsoport összesen 5500 embert foglalkoztat, a nagykanizsai üzem jelentőségét mutatja ugyanakkor, hogy a cégcsoport teljes gyártókapacitásának 40 százalékát a zalai gyár adja.
    A Nilfisk magyarországi cégének tavalyi árbevétele meghaladta a 170 millió eurót (mintegy 54,6 milliárd forintot) a 2017-es 150,5 millió eurós árbevétel után, amelynek túlnyomó többsége exportból származott. Az adózott eredmény a múlt évben 7,1 millió euró volt (közel 2,3 milliárd forint). Idén szintén 170 millió euró körüli árbevételt várnak.
    A professzionális tisztítóberendezések közül Szigetszentmiklóson ipari seprő- és padlótisztítógépeket állítanak elő, Nagykanizsán ipari porszívók és magas nyomású mosóberendezések gyártásával foglalkoznak, innen a 44 országban működő kereskedelmi egységeik juttatják el a világ szinte minden államában lévő vevőikhez a termékeiket. Fő felvevőpiacuk Európa mellett Észak- és Dél-Amerika, valamint Kína - ismertette Kalocsai Norbert.
    Az ügyvezető hozzátette: magyarországi gyáraikban elsősorban kézzel szerelik össze az ipari felhasználásra szánt tisztítógépeket, a Mexikóban és Kínában működő üzemeikben azonban előrébb tartanak az automatizálás terén. Munkaerőhiánnyal nem küzdenek Magyarországon, a fluktuáció is viszonylag alacsony, de a változó munkaerőpiaci adottságok miatt szükségesnek látják olyan munkafolyamatok bevezetését, amelyek révén emberi érintés nélkül is tudnak termelni.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ