RSS Feed

Hetvenkilenc újonnan kiképzett tűzoltó tett esküt Budapesten

mti - 2019. 07. 12. 17:56:16 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Hetvenkilenc frissen végzett tűzoltó esküdött föl a hivatására pénteken Budapesten - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel. A tűzoltók hamarosan megkezdik szolgálatukat az ország különböző parancsnokságain.

    Mint írták, az esküt tevő tűzoltók öthónapos kiképzést tudhatnak maguk mögött, és a hivatásossá válásuk előtti utolsó, ünnepélyes ceremónián, a BM OKF épülete előtt tettek fogadalmat arról, hogy tűzoltóként felkészültségük és tudásuk legjavát nyújtva segítenek a bajbajutottakon.  
    A tiszthelyettesi fogadalomtétel után Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, az OKF főigazgató-helyettese köszöntőjében arról beszélt, hogy az újdonsült kollégák részesei lettek egy olyan összetartó, egymásra figyelő közösségnek, amelyben a bajtársiasság alapkövetelmény. 
    A kibocsátó ünnepségen hét duplafülkés, erdőtűz oltására alkalmas vízszállító és egy oktatási célokat szolgáló katasztrófavédelmi mobil labor járművet is átadtak. 
    A tájékoztatás szerint a duplafülkés vízszállító gépjármű alkalmas arra, hogy vízszegény területeken biztosítsa a gépjárműfecskendők vízutánpótlását, használható egy teljes raj szállítására, de önálló beavatkozó járműként is bevethető az általános tűzoltási és az erdőtüzes oltási feladatok során. Baranya (Mohács), Borsod-Abaúj-Zemplén (Encs), Békés (Gyula), Győr-Moson-Sopron (Sopron), Jász-Nagykun-Szolnok (Tiszafüred), Somogy (Marcali) és Vas (Sárvár) megye katasztrófavédelmi igazgatósága gyarapodott egy-egy Renault-BM Heros duplafülkés vízszállítóval. 
    A Mercedes-Benz Gamma Sprinter katasztrófavédelmi mobil labor oktatójárművet a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban fogják használni az iparbiztonsági szakterületen dolgozók képzésében. A járművet a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (Kehop) európai uniós forrásából szerezték be, értéke csaknem bruttó 207 millió forint. Az uniós forrásból a katasztrófavédelem vízi szállítmányok ellenőrzésére szolgáló járőrhajót is beszerez a jövőben. 
    A katasztrófavédelem május 9-én több mint 1 milliárd forint értékben 26 új gépjárművet adott át, akkor tíz kritikusinfrastruktúra-bevetési egység (KIBE jármű), négy szimplafülkés erdőtüzes vízszállító, hat duplafülkés erdőtüzes vízszállító, öt gyorsbeavatkozó jármű és egy magasból mentő tűzoltógépjármű állt szolgálatba.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ