RSS Feed

Jönnek a környezetbarát buszok

www.hazipatika.com - 2019. 07. 12. 17:00:02 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Jönnek a környezetbarát buszok

35,9 milliárd forint támogatást kapnak a következő tíz évben a 25 ezer lakosnál nagyobb települések környezetbarát, döntően elektromos buszok beszerzéséhez - jelentette be Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára.

Az elkövetkezendő 10 évben 1290 új busz állhat üzembe a zöld busz program keretében. A teljes beruházási költség mintegy 160 milliárd forint lesz. A járműcserét tervező önkormányzatok, illetve a helyi közlekedési társaságok maximum 20 százalékos támogatást igényelhetnek a buszbeszerzéshez - ismertette Kaderják Péter.

A buszbeszerzés folyamatos lesz, lehetőség szerint legalább 50 százalékos hazai hozzáadott érték mellett. Már vannak a megfelelő járművek gyártására képes vállalatok Magyarországon, és a piaci szereplők a közösségi közlekedés igényeit ismerve fel tudnak készülni a megrendelésekre, illetve versenyképes ajánlatot tudnak adni - fejtette ki György László, az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

Az érdeklődő települések ebben az évben mintaprogram keretében elektromos buszokat kapnak használatra. Ezután megvárják a működtetési és a töltési lehetőségekkel kapcsolatos tapasztalatokról szóló visszajelzéseket, ennek alapján indul majd meg a buszok cseréje.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ