RSS Feed

LMP: a főváros hirdessen klíma vészhelyzetet!

mti - 2019. 07. 11. 10:31:55 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Az LMP fővárosi közgyűlési képviselője azt kezdeményezi, hogy Budapest hirdessen klímavészhelyzetet. Gál József csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: az éghajlatváltozás már napi szinten keseríti meg az emberek életét, ezért New York és Párizs után a magyar településeknek is cselekvési tervet kell készíteniük a felmelegedés megállítása érdekében.

    Az ellenzéki politikus szerint a budapesti klímacselekvési tervnek tartalmaznia kell a lakossági épületenergetikai beruházásokat, de egy úgynevezett belsőudvar-programot is. Rámutatott: a belvárosban a legtöbb udvar lebetonozott, és nem biztosított a télen keletkezett csapadék gyűjtése sem, hogy az nyáron felhasználható legyen. 
    Szerinte fel kell készülni a rendkívüli időjárási helyzetekre, és több dízelüzemű autóbuszt sem lenne szabad vásárolni, át kellene állni az elektromosakra. A képviselő a dugódíj mielőbbi bevezetését is szorgalmazza, valamint a dízelüzemű járművek kitiltását a belvárosból.
    Gál József a kerületek, az agglomerációs települések és a Pest megyei önkormányzat bevonásával készülő klímacselekvési tervben előírná valamennyi fővárosi döntés éghajlati és környezeti hatásának vizsgálatát. 
    A politikus közölte: valamennyi önkormányzati képviselőjük hasonló határozati javaslatot terjeszt saját településének közgyűlése elé.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ