RSS Feed

Tom Steyer milliárdos is csatlakozott

mti - 2019. 07. 11. 12:40:46 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Tom Steyer milliárdos is csatlakozott

Tom Steyer kaliforniai milliárdos üzletember és környezetvédelmi aktivista is csatlakozott kedden a demokrata elnökjelölt-aspiránsok népes táborához. A 62 éves üzletember egyike volt azoknak, akik korábban kitartóan szorgalmazták a Donald Trump elnök felmentését célzó alkotmányos eljárás megindítását.

Steyer év elején már egyszer fontolgatta indulását a Demokrata Párt elnökjelöltségért, de aztán januárban egy iowai rendezvényen nyilvánosan bejelentette, hogy nem kíván indulni, minden erőfeszítését inkább Trump leváltására fordítja.   Elnökválasztási kampánya bejelentésekor kedden azonban már nem ejtett szót Trumpról. Mint fogalmazott: kampányában arra összpontosít majd, hogyan kellene "megszabadítani" az amerikai politikát a nagyvállalatok befolyásától. Emellett változatlanul kampányol a klímaváltozás káros hatásainak enyhítéséért. 
    "A többi demokrata párti elnökjelölt-aspiráns sok nagyszerű elképzelése van, ezek mind előre lendíthetik majd országunkat, de egyiket sem tudjuk valóra váltani mindaddig, amíg nem vetünk véget a nagyvállalatok ellenséges hatalomátvételének, amelynek révén uralják demokráciánkat" - fogalmazott Steyer. Szerinte ugyanis a klímaváltozástól az opiátválságig, minden nagy gazdasági és társadalmi probléma hátterében felsejlenek a nagyvállalati érdekek, amelyek - mint fogalmazott - "akadályozzák a  fejlődést, akadályozzák az igazságszolgáltatás működését". 
    Kampánynyitó videóüzenetében az üzletember hangsúlyozta, hogy meglátása szerint az amerikai polgárok "mélyen kiábrándultak" a washingtoni politikai elit működése láttán. "Ki kell iktatnunk a nagyvállalatokat a politikából" - ismételte meg. 
    Steyer várható indulását hétfőn a The Hill című lap már jelezte, hozzátéve, hogy a még indulhat az elnökjelöltségért a georgiai kormányzóválasztáson alulmaradt Stacey Abrams is. Hétfőn egyébként Eric Swalwell kaliforniai képviselő bejelentette: feladja a küzdelmet a demokrata elnökjelöltségért.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ