RSS Feed

A holttestek mellett egy filmet is találtak

mti - 2019. 07. 10. 17:21:11 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A holttestek mellett egy filmet is találtak

Videófelvételt találtak az Indiában eltűnt nyolc hegymászó életének utolsó pillanatairól. A csaknem kétperces videót az Indo-tibeti Határrendőrség (ITBP) mutatta be hétfőn - írja a BBC hírportálja. A felvételen látható, amint a négy brit, két amerikai, egy ausztrál és egy indiai mászó egymáshoz rögzítve lassan elindul India második legmagasabb, egyelőre névtelen csúcsa felé.

    Hét hegymászó testét megtalálták, a nyolcadik, a brit Martin Moran testét nem keresik tovább. 
    A felvételeket tartalmazó kamerát a hóba temetve találták ott, ahol a júniusban a testekre bukkantak. 
    Vivek Kumar Pandey, az ITBP szóvivője szerint egy hókiszögellés valószínűleg megcsúszott a csoport súlya alatt és lavinát indított el.
    A felvételt most arra használják, hogy elemezzék, mi "csúszhatott félre a missziójukban". 
    "A GoPro-videó a repülőgépek fekete dobozához hasonlatosan betekintést enged a mászók utolsó pillanataiba" - mondta A.P.S. Nambadia az ITBP rendőrfőnök-helyettese.
    A brit Martin Moran vezette hegymászócsapat május közepén indult útnak egy eddig meghódítatlan, névtelen csúcsra az észak-indiai Nanda Dévi térségében.
    A nyolctagú csapat eltűnését május 31-én jelentették, miután a hegymászók nem tértek vissza az alaptáborba. Az expedíciót szervező Moran Mountain közlése szerint a hegymászók útját egy "hatalmas lavina" keresztezhette.
    Az ITBP emberei június közepén indultak el gyalog a holttestek felkutatására. A hét, hegymászó kötéllel egymáshoz rögzített holttestre egy meredek lejtőn bukkantak rá, a nyolcadik áldozatot azonban nem találták meg. A hatóságok szerint lezuhanhatott egy hasadékba, amikor a lavina elsodorta a csapatot.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ