RSS Feed

Dubrovniki Nyári Játékok

mti - 2019. 07. 06. 9:57:09 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Dubrovniki Nyári Játékok

Augusztus végéig több mint 30 helyszínen nyolcvannál is több produkció látható a július 10-én kezdődő 70. Dubrovniki Nyári Játékokon - olvasható a rendezvény honlapján.

A játékok komolyzenei koncertekkel kezdődnek. A nyitónapon a Hannoveri Állami Opera zenekar lép fel. A gálaműsort hagyományosan a dubrovniki Szent Balázs-templom (Crkva svetoga Vlaha) előtti téren rendezik meg. 
    A legjobb horvát és neves külföldi művészeket felvonultató programok az európai kulturális örökség, Dubrovnik városa és a fesztivál mítoszait tárják fel, megkérdőjelezik a múltat és a jelent, a környezetet, valamint a hagyomány és a modernitás közötti kapcsolatot - fogalmaztak a rendezők. 
    A rendezvény színházi részében a számos horvát alkotás mellett világhírű szerzők - köztük Virginia Woolf és William Shakespeare - műveiből is láthat előadásokat a közönség.
    A zenei alkotások közül kiemelkedik a tel-avivi születésű New York-i trombitás, Avishai Cohen és az Il Volo világhírű olasz énektrió.
    A kísérőprogramok között könyvbemutatók, filmvetítések és kiállítások is szerepelnek. 
    Az eseménysorozatot a horvát közszolgálati televízió és rádió (HRT) filharmonikusai zárják Enrico Dindo vezénylésével augusztus 25-én.
    A Dubrovniki Nyári Játékok a legrégebbi és legnagyobb presztízsű horvát fesztivál.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ