RSS Feed

XXII. Bodroközi Napok Pácinban

Mixonline - 2019. 07. 05. 13:00:38 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

XXII. Bodroközi Napok Pácinban

Július 6-án és 7-én kerül sor Pácinban a XXII. Bodrogközi Napokra. Miként Gégény Zsuzsanna, a település polgármestere elmondta, ez a térség legnagyobb, évenként megrendezett kulturális találkozója, melyre a magyar és a szlovák Bodrogköz településeiről is várnak látogatókat.

A "Bodroköz gyöngyszemének" is nevezett Pácinban a monstre rendezvény az ünnepélyes megnyitó után hagyományosan a helyi és a környező települések amatőr művészeti csoportjainak műsoraival kezdődik. Majd többek között fellép a Marót Viki és a Nova Kultúrzenekar, Csengeri Attila operett- és musicalszínész, s itt lesz az ilyenkor elmaradhatatlan mulatós zene néhány népszerű előadója is. A szombati , délután 14 órakor kezdődő program retródiszkóval és zenés  tűzijátékkal ér véget. - A XXII. Bodrogközi Napok, a térség kistelepüléseinek újabb nagy és közösségteremtő alkalma, amely reményeink szerint kifejezi az itt élők összetartozásának vágyát is - mondta Gégény Zsuzsanna pácini polgármester.
Július 7-én vasárnap délelőtt, ugyancsak hagyományosan ökomenikus istentiszteletre kerül sor, délután pedig a közeljövőben a századik születésnapját ünneplő pácini futballklub csapata a magyar médiaválogatottal játszik a Bodrogköz talán legszebb futballpályáján. A XXII. Bodrogközi Napok rendezvényére érkezők természetesen ezen a két napon is megtekinthetik a település legfőbb turisztikai látványosságát, a tizenhetedik században épült gyönyörű Mágócsy kastélyt.
.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ