RSS Feed

Universiade: Tóth Krisztián vitte a magyar zászlót

mti - 2019. 07. 04. 13:05:20 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Universiade: Tóth Krisztián vitte a magyar zászlót

A 30. nyári Universiade megnyitó ünnepségén Nápolyban, közel háromórás eseményen 119 ország sportolói vonultak fel. A 160 fős magyar küldöttségből több mint százan vettek részt a megnyitó, őket Tóth Krisztián világbajnoki ezüstérmes cselgáncsozó, a Testnevelési Egyetem hallgatója vezette a San Paolo Stadionban - tájékoztatta a magyar csapat az MTI-t.

A megnyitón beszédet mondott többek között Oleg Matytsin, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) elnöke, valamint videoüzenetben Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke, míg az eseményt Sergio Mattarella, Olaszország köztársasági elnöke nyitotta meg. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetséget Kiss Ádám elnök képviselte, Székely Mózes főtitkár pedig a versenyzőkkel együtt vonult fel.
    Az Universiade lángját Carlotta Ferlito tornász gyújtotta meg, Lorenzo Insigne, az SSC Napoli labdarúgócsapat kapitányának segítségével.
    Az ünnepséget Andrea Bocelli világhírű operaénekes produkciója zárta.
    A magyar csapatban 38 felsőoktatási intézmény hallgatói kaptak helyet.
    Az Universiadék 1959 óta íródó történetében a magyar sportolók eddig 120 arany-, 95 ezüst-, és 112 bronzérmet nyertek. Az egyetemisták olimpiájának nevezett nápolyi eseményen a magyar fiatalok 12 sportágban - atlétika, íjászat, cselgáncs, kosárlabda, ritmikus gimnasztika, röplabda, tekvondó, tenisz, torna, úszás, vívás, vízilabda - versenyeznek majd. A nápolyi Universiade versenyei július 14-éig tartanak.

Fotó: wbasket.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ