RSS Feed

Szeretné vezényelni a Bécsi Filharmonikusokat?

Eurokomm PR - Budapest - 2019. 07. 04. 8:00:47 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Szeretné vezényelni a Bécsi Filharmonikusokat?

A bécsi Zene Háza egyik legkedveltebb interaktív installációja, a virtuális karmester most a budapesti Városháza parkban várja az érdeklődőket július 4-én, azaz ma, 10 és 16 óra között.

A bécsi Zene Háza egyik legkedveltebb interaktív installációja, a virtuális karmester most a budapesti Városháza parkban várja az érdeklődőket. Az eredeti verziót eddig hárommillióan próbálták ki a bécsi Zene Házában. 

A Városháza parkban álló virtuális karmester játékosan szólít meg kicsiket és nagyokat. A kezdő művészeknek nincs más dolga, mint megragadni a karmesteri pálcát és kiválasztani a zeneművet. Legyen szó a Kék Duna Keringőről, a Kis éji zenéről vagy a Radetzky-indulóról, a zenészek árgus szemekkel figyelik újdonsült karmesterük minden mozdulatát, és az instrukcióknak megfelelően játszanak. Minél szélesebb mozdulatokkal vezényel valaki, annál hangosabban zenél a zenekar, minél gyorsabban mozgatja a karjai, ők is annál gyorsabban zenélnek. A művészek persze a hibákra is reagálnak, sértődötten felállnak, bekiabálnak, helyre rakják a kezdő karmestert, sőt, ha nem tetszik nekik, amit látnak, egyszerűen nem játszanak tovább. A tökéletes élményt precíziós hangrendszer, tűéles hátsó fali projektor és digitális érintőképernyős kottaállvány teszi lehetővé.

A bécsi Zene Háza egyik legkedveltebb interaktív installációja, a virtuális karmester most a budapesti Városháza parkban várja az érdeklődőket július 4-én 10 és 16 óra között.


Fotó: gabor baksa
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ