RSS Feed

Várják a jelentkezőket az Anna-bál prímásversenyére

mti - 2019. 07. 03. 14:11:36 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Várják a jelentkezőket az Anna-bál prímásversenyére

Július 12-ig várják a 16 és 35 év közötti, klasszikus cigányzenei hagyományt művelő hegedűsök jelentkezését a balatonfüredi Anna-bál prímásversenyére, amelyet a bál előtti héten, július 23-án és 24-én tartanak - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

A balatonfüredi önkormányzat és a Hagyományok Háza Anna-bál prímásversenyén minden jelentkezőnek két versenyszámot kell előadnia, egy kötelezőt és egy szabadon választottat, egyenként öt-öt percben.
    A kötelező műsorszáma Lavotta János,Lavotta első szerelme című műve. Emellett a jelentkezőknek a következő művekből kell még egyet választaniuk öt perc időtartamban: Reményi Ede Repülj fecském, Vittorio Monti Csárdás, Pablo de Sarasate Cigányosan. A szabadon választott műsorszámban a jelentkezők az általuk legkedveltebb magyar nótacsokrot adhatják elő öt-hat percben. Kísérőzenekarról a verseny szervezői gondoskodnak.
     Az első helyezett nettó 1 millió forint díjazásban részesül, a második 500 ezer, a harmadik 300 ezer forintot kap. A nyertes ezen kívül felléphet a 195. Anna-bálon is. Különdíj lesz a Rácz Pál hegedűkészítő mester által felajánlott hegedű.
    Július 24-én este a legjobb produkciókból és meghívott előadók műsorszámaiból gálakoncert lesz a Gyógy téren felállított nagyszínpadon.
    A versenyre július 12-én éjfélig lehet jelentkezni a Hagyományok Háza honlapján található jelentkezési lap kitöltésével.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ