RSS Feed

5. Salföldi Dalföld: főszerepben a magyar jazz

Naszály György-Szegő Hanna - 2019. 07. 02. 13:00:56 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

5. Salföldi Dalföld: főszerepben a magyar jazz

A 2014 óta minden évben megrendezett fesztivál küldetése, hogy a balatoni nyár zajától eltávolodva koncertekkel, kiállításokkal, színházi előadásokkal, beszélgetésekkel és további izgalmas programokkal szólítsa meg a tartalmas szórakozásra, elmélyülésre vágyókat, közelebb vigye hozzájuk a Balaton-felvidék emberléptékű hangulatát

5. SALFÖLDI DALFÖLD
- főszerepben a magyar jazz világa -
(Július. 5–7., Salföld)
A programok gerincét hagyományosan három zenei műfaj koncertjei adják: népzene, klasszikus zene és jazz. Minden év egyedi tematika köré szerveződik. Idén a magyar jazz mutatkozik be Salföldön. 

Hazánkban az igényes jazzprodukciók sokszor csak a gasztronómiai fesztiválok kiegészítő programjai, ám Salföldön most főszerepet kapnak. Az összesen 10 jazz formáció között találjuk a szcéna legkiválóbbjait a Fekete-Kovács Kornél Quintettől a Párniczky Quarteten és az Indigón át a Dresch Quartettig. Igazi ínyencségként itt mutatkozik be Gyémánt Bálint új triója fesztiválkörnyezetben, Barabás Lőrinc Algorhythms című lemezét mutatja be, és először áll színpadra Vidákovich Izsák új formációja, az Isac and Isac is. Nem csak zenélés közben lehet meghallgatni a hazai jazz-szcéna legkiválóbb képviselőit; Gyárfás Istvánnal közösen adott koncertje mellett Tóth Viktor nyitott jazz-órát is tart, ahol bárki bepillanthat ebbe a sokaknak nehezen megfogható csodavilágba. A klasszikus zenét idén Kelemen Barnabás és a Capella Silentium, a népzenét pedig Bognár Szilvia vendégszereplésével a Hungarian FolkEmbassy, valamint a Magyarhang zenekar képviseli. 

A vendégeket más társművészeti programok is várják: Csóka László, Szabó Ágnes Erzsébet és Raffay Dávid egyéni kiállításai, továbbá Tiszteletadás a 180 éves fotográfiának címmel csoportos kiállítás látogatható a fesztivál ideje alatt. Lesz pantomim színház, gyermekprogramok és hajnalig tartó táncházak is. A fesztivál testvérprogramjaként először rendezik meg az – ingyenesen látogatható – Balaton-felvidéki Néptáncosok Találkozóját, amely a környékbeli táncházasok és néptáncegyüttes tagoknak ad lehetőséget az ismerkedésre, együtt mulatásra, színpadi bemutatkozásra. 


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ