RSS Feed

Rádiós döntéseket hozott a médiatanács

mti - 2019. 06. 27. 12:55:26 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Rádiós döntéseket hozott és bírságot szabott ki egy televízióra a médiatanács - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága csütörtökön az MTI-vel. A közleményben azt írták, a testület a Fehérvár Rádió Kft.-t nyilvánította nyertesnek a Győr 96,4 MHz frekvencia kereskedelmi jellegű használatára kiírt pályázaton.

 A szolgáltató a Budapest 96,4 MHz-cel hálózatba kapcsolódva, 96,4 Rádió 1 néven sugároz majd műsort.
    A tanács a szolgáltató kérelmére további öt évvel - 2024. szeptember 21-ig - megújította a Szekszárd 105,1 MHz helyi rádiós frekvencián működő Rádió Antritt szolgáltatójának idén lejáró, hét évre szóló jogosultságát is.
    Továbbá hiánypótlásra szólította fel a Dunaföldvár 106,5 MHz és a Szekszárd 91,1 MHz helyi frekvenciák kereskedelmi jellegű használatára pályázó Alisca Network Kft.-t és a Lajta Rádió Kft.-t - ismertették.
    A közlemény szerint a médiatanács hozzájárult ahhoz is, hogy a budapesti Klasszik Rádió a szöveges tartalmon belül kevesebb helyi, a mindennapi életet segítő műsorszámot és több zenei ismeretterjesztő műsort tegyen közzé, valamint hogy a magyar zenéket nézve több öt évnél régebbi zenét játszhasson.
    A körzeti Fix televízióra pedig negyvenezer forint bírságot rótt ki, mert az kevesebb közszolgálati és saját készítésű műsorszámot tett közzé az előírtaknál.
    A tanács a bírságok kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét - köztük a szolgáltató által korábban elkövetett azonos tárgyú jogsértéseket - is figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmény adott formáját, mértékét - olvasható a közleményben.


Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ