RSS Feed

Vén rókák bankot rabolnak

Regös Gábor - 2019. 06. 18. 8:00:28 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Vén rókák bankot rabolnak

Vén rókák/ Going in style(2017) amerikai film. Zach Braff rendezte a mozit, nem volt túl nehéz dolga, mert isteni színészekkel és jó forgatókönyvvel dolgozhatott. Három fantasztikus idős színésszel Michael Caine/Joe Harding, Alan Arkin/Albert Garner és Morgan Freeman/Willie Davis.

Akik öregségükre nagy bajba kerülnek, mert a nyugdíjalapjuk gyanús körülmények között tönkremegy. Bosszút esküsznek, és elhatározzák, hogy 40 év becsületes munka után ezt már nem hagyják annyiban és visszalopják a pénzt, amit elvett tőlük a bank. Keresnek egy hozzáértő embert, aki felkészíti őket, hogyan raboljanak ki egy bankot. 

Addig addig gyakorolják a koreográfiát, ráadásul szorongatja őket a kilakoltatás réme is, úgyhogy belevágnak. Majd hamarosan a nyakukon egy FBI-nyomozóval, akit Matt Dillon/Arlen Hammer alakít. Kedves krimi,ez a film, ha lehet ilyet mondani, egy atipikus bűnügyi filmre, melyben néhány idős bácsi életre szóló barátsága is benne van. El is hangzik egy nagyon szép mondat a vége felé: “Boldog ember, akinek vannak jó barátai. Akik elkísérik őt végig az úton!. Michael Caine-nek máigvarázsa van, mindig mindenben jó, Alan Arkin hozza, a neurotikus, barátságtalan, hipochondert, aki egész életében csak panaszkodik, de akkora szíve van, mint egy ólajtó, Morgan Freeman, pedig már húsz éve játssza a kedves,intelligens mindig mosolygós karaktereket, és mindig kitűnően. 

Szóval, kellemes, felnőtt mese, néztem volna tovább is. Egy fontos karakterszerepben feltűnik még John Ortiz/Jesus, a bankrabló, ő készíti fel a “profi “ csapatot az akcióra… Aki egyébként civilben imádja az állatokat és meg is menti őket, ha teheti. Az adható 10 csillag közül 7,2-öt adok rá.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ