RSS Feed

Magyar filmek a sanghaji fesztiválon

Magyar Nemzeti Filmalap - 2019. 06. 16. 8:43:51 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Magyar filmek a sanghaji fesztiválon

Ázsia legnagyobb presztízsű filmes rendezvénye, a sanghaji nemzetközi filmfesztivál. Az A-kategóriás seregszemle a Valami Amerika 3. és a BÚÉK című közönségsikert is műsorra tűzi, és Bogdán Árpád két filmje is meghívást kapott a nagyszabású eseményre.

Bogdán Árpád legutóbbi mozifilmje, a Genezis a bűn, a megtisztulás és az újjászületés drámája. A bibliai eredettörténet a társadalom legkülönbözőbb rétegeiből érkező emberek sorsán keresztül elevenedik meg. A Genezis világpremierje a 2018-as Berlinalén volt, azóta számos fesztivál tűzte műsorra, Spanyolországban, Németországban, Bulgáriában, Franciaországban és Olaszországban is díjazták a fesztivál zsűrik. 
Bogdán Árpád forgatókönyvíró-rendező és Dobos Tamás operatőr személyesen részt vesz a Genezis sanghaji premierjén. 
A Gettó Balboát (képünkön jelenet a filmből) Bogdán Árpád két Magyar Filmdíjjal – legjobb dokumentumfilm, legjobb dokumentumfilm operatőr: Bordás Róbert – elismert alkotását is meghívták a sanghaji fesztiválra. A fekete-fehér dokumentumfilm fókuszában a józsefvárosi gyerekeket felkaroló, börtönviselt, később megtért edző, és a világbajnoki címre törő, tehetséges, nehéz szociális körülmények között élő fiatal bokszoló élete és kettőjük kapcsolata áll. 

A nemzetközi fesztiválközönség először Sanghajban láthatja a közelmúlt két legnagyobb magyar közönségsikerét, a Valami Amerika 3. és a BÚÉK című mozikat. 
Herendi Gábor filmjét, a Várnai testvérek legutóbbi kalandjait bemutató Valami Amerika 3-at a magyar mozikban mintegy 400 000-en nézték meg. 
A váratlan fordulatokban és kínos meglepetésekben gazdag szilveszter éjszaka történetét bemutató BÚÉK című vígjátékra, melyet a Goda Krisztina – Divinyi Réka alkotópár jegyez, mintegy 300 000-en váltottak mozijegyet Magyarországon. 


Bővebb információ a sanghaji fesztiválról: http://www.siff.com


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ