RSS Feed

NSZK: sok a motoros tragédia

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2019. 06. 10. 12:27:22 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 NSZK: sok a motoros tragédia

Az EU legnépesebb tagállamában napi 7-8 halálos áldozata van a közlekedési baleseteknek. Március óta már tucatnyi motoros és biciklista is életét vesztette a német utakon. A polgárok mégis vidáman száguldoznak. E hónap eddigi legfürgébb járművezetőjét egy Seat volánjánál érték tetten.

A gyalogosok, gördeszkások, rolleresek, bringások nincsenek tökéletes biztonságban Kölnben sem, ahol sajnos 2019-ben is divat a gyorshajtás a motorosok, kocsisok körében. A dómvárosi Bundesautobahn egyik szakaszán - Bonn felé - 154 km/h-s tempóval meszeltek le a minap egy sofőrt a civilruhás zsaruk. A 26 éves fiatalembertől nem tudták elvenni a jogsiját, noha az érintett körgyűrűn csupán 100-zal volt szabad suhanni.

A 26 éves vadhajtó azonnal „bevallotta”, hogy vezetői engedélyét már korábban bevonták, s jelenleg egészségügyi-pszichológiai megfigyelés alatt áll. A szabálytalankodó legény Seatját elszállítatta a rendőrség: a férfira komoly pénzbírság vár. A rolleres, bicajos, motorkerékpáros tragédiák mellett sok munkát adnak az 1 millió lakosú német városban a hatóságnak a zsebtolvajok is. Ráadásul áprilisban megszökött egy 67 esztendős, gyilkosságért elítélt közveszélyes rab, akit továbbra is nagy erőkkel keresnek Köln és környékén.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ