RSS Feed

A püspöki kar elhelyezi a Szicíliában kikötött migránsokat

MTI - 2019. 06. 08. 12:48:30 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A püspöki kar elhelyezi a Szicíliában kikötött migránsokat

Az olasz katolikus egyház intézményei fogadják be annak a 62 fős migránscsoportnak a tagjait, akik egy olasz kereskedelmi hajó fedélzetén érkeztek pénteken a szicíliai Pozzallo kikötőjébe - közölte az olasz belügyminisztérium.

    A Földközi-tengeren csónakon átkelő migránscsoportnak a máltai hatóságok nyújtottak segítséget a szigetországhoz tartozó tengeri zónában csütörtök este. 
    Eredetileg valamivel több mint száz emberről volt szó, ezért Málta egyenesen Rómához fodult a mentési művelet közös koordinálására. A római belügyi tárca a migránscsoporthoz legközelebb haladó Asso25 olasz kereskedelmi hajót utasította 62 személy fedélzetre vételére. Az Asso25 a szicíliai Pozzallo kikötőjébe szállította őket. 
    Matteo Salvini olasz belügyminiszter közleményben hangsúlyozta, hogy ez a Máltával közös mentési művelet bizonyítja, hogy Róma nem hátrál meg az emberéletek mentésétől, és együttműködik más országokkal. Hozzátette: a római kormány nem utasítja el a nem hatósági hajók segítségét sem, mint például az Asso25, azzal a feltétellel, hogy hatósági parancsot követnek. 
    Matteo Salvini megjegyezte, egyedül az Európai Unió nem segít, amely ismételten magára hagyta Máltát és Olaszországot. 
    A Pozzallóban partot ért migránsokat a helyi regisztrációs központban (hot spot) azonosítják, amely öt hónap óta üresen állt a bevándorlók érkezésének hiánya miatt. Befogadásukat az olasz püspöki kar (Cei) vállalta. A Cei fogadott be ötven férfit a június másodikán Genovába érkezett száz fős csoportból is. 
    Az olasz belügyminisztérium adatai szerint év eleje óta több mint 1800 migráns kötött ki az olaszországi partokon, 2017-ben ugyanezen időszakban több mint 61 ezren érkeztek, tavaly majdnem 14 ezren. 

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ